REŢETA ZILEI - LUNI: Turkish delight cu sirop de trandafiri! Nu te vei mai putea opri din mâncat
Publicat pe 23.03.2015 la 16:40 Actualizat pe 23.03.2015 la 16:58
Ai chef de ceva dulce, dar te-ai săturat de reţetele clasice? În cazul acesta, noi îţi recomandăm să încerci turkish delight cu sirop de trandafiri. Are un gust incredibil şi este uşor de făcut.
Ai chef de ceva dulce, dar te-ai săturat de reţetele clasice? În cazul acesta, noi îţi recomandăm să încerci turkish delight cu sirop de trandafiri. Are un gust incredibil şi este uşor de făcut.
INGREDIENTE:
- 800 g zahăr
- 375 ml apă
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 120 g amidon de grâu sau de porumb
- 500 ml apă
- 3 linguri de dulceaţă de trandafiri
- o linguriţă de apă de trandafiri
MOD DE PREPARARE:
Trebuie să ungem cu ulei o formă de 23cm x 23 cm şi o tapetăm cu hârtie de copt, pe care o ungem cu ulei la rândul ei. Într-o cratiţă amestecăm zahărul, 375 ml apă şi zeama de lămâie şi o punem pe foc. Amestecăm până se topeşte zahărul. Lăsăm amestecul să fiarbă la foc mic timp de 45 min – 1 oră, până ajunge la 115°C sau până capătă o culoare aurie, apoi luăm de pe foc. Într-o altă oală, cernem amidonul, adăugăm 500 ml apă şi amestecăm cu un tel până se omogenizează şi se îngroaşă.
Apoi, turnăm amestecul de amidon şi apă peste sirop, punem din nou pe foc şi amestecăm continuu cu un tel până dă în clocot. Din momentul în care clocoteşte, dăm focul la mic şi îl lăsăm 1 oră, amestecând din 10 în 10 minute, până compoziţia capătă o culoare auriu-pal, şi are consistenţa unui lipici gros, potrivit justlovecooking.ro. Luăm compoziţia de pe foc şi adăugăm fisticul, amestecând. Turnăm imediat compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi puţin ulei. O lăsam o zi la răcit la temperatura camerei.
Presărăm pe o suprafaţă o parte din nuca de cocos, răsturnăm lokum-ul, mai presărăm puţin şi deasupra, apoi tăiem bucăţi egale cu un cuţiţ cu lama unsă cu ulei. Separăm bucăţelele şi le punem în vasul cu nucă de cocos. Le amestecăm bine pe toate şi le aşezăm într-un singur strat.
A.B.
Foto: printesapolonic.ro
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Prăjitură savuroasă de post
VIDEO / REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Trigoane cu gem şi nucă! Desert delicios de post