REŢETA ZILEI - MARŢI: Brăduţi de bezea, un desert perfect pentru Crăciun
Publicat pe 20.12.2016 la 14:00 Actualizat pe 20.12.2016 la 14:13
Crăciunul se apropie cu paşi repezi, iar felurile de mâncare trebuie să fie din ce în ce mai diverse şi mai arătoase. Brăduţii din bezea sunt alegerea potrivită, mai ales că se fac cât ai spune peşte şi cu bani puţini, potrivit lauraadamache.ro.
Crăciunul se apropie cu paşi repezi, iar felurile de mâncare trebuie să fie din ce în ce mai diverse şi mai arătoase. Brăduţii din bezea sunt alegerea potrivită, mai ales că se fac cât ai spune peşte şi cu bani puţini, potrivit lauraadamache.ro.
Ingrediente:
180g zahăr tos
3 albuşuri de ou proaspete
1 vârf de cuţin
biluţe argintii de zahăr
Mod de preparare:
Albuşurile se pun într-un vas sau castron, se adaugă treptat sarea şi se bate compoziţia cu cu mixerul, la viteză medie. Puneţi sare şi mixaţi până când se face o bezea lucioasă şi tare.
Într-un sac a poche, cu un dui de mărimea 104, adăugăm bezeaua. Pe tavă se pune o foaie pentru copt şi se face forma brazilor, în zigzag.
Peste brăduţi trebuie să presăraţi biluţele de zahăr şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 50°C. Uşa cuptorului trebuie să se deschisă parţial, nu prea aproape de foc. Bezelele se vor ţine în cuptop circa 4 ore. Fiţi atenţi ca brăduţii să rămână albi, fără urme de arsură.
S.O.