REŢETA ZILEI - MARŢI / Budincă de griş cu caramel
Publicat pe 13.09.2016 la 13:12 Actualizat pe 13.09.2016 la 13:26
Dacă grişul cu lapte a fost desertul copilăriei voastre acum vă propunem să încercaţi budinca de griş cu mult caramel, un desert absolut delicios, uşor de pregătit.
Dacă grişul cu lapte a fost desertul copilăriei voastre acum vă propunem să încercaţi budinca de griş cu mult caramel, un desert absolut delicios, uşor de pregătit.
Ai nevoie de:
- un litru de lapte
- 200 de grame de zahăr
- o jumătate de linguriţă de sare
- 120 de grame de unt
- 200 de grame de griş
Mod de preparare:
Într-o cratiţă, zahărul se pune la caramelizat, iar când e auriu şi topit tot turnam peste untul rece tăiat în cubuleţe. Mişcăm cratiţa pentru ca untul să ajungă pe suprafaţă zahărului. Când untul s-a topit şi el turnam peste cca. 300ml lapte, sarea şi lăsăm până când se topeşte zahărul încă întărit pe fund (dacă există).
După ce fundul cratitei este curat turnam şi restul de lapte. Când dă în clocot turnam în ploaie grişul şi amestecăm cu un tel. Fierbem bine până se îngroaşă, apoi luăm de pe foc şi lăsăm la răcit.
Între timp separăm ouăle şi batem albuşurile spumă cu umpic de sare. Amestecăm gălbenuşurile cu grişul rece, apoi încorporăm şi albuşurile. Turnam totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dăm la cuptorul preîncălzit pentru cca. 1 h ( sau până e rumenită pe deasupra). Scoatem şi lăsăm puţin la răcit, după care putem savura.
Poftă bună!
Sursa foto: bucătăraş.ro
T.F.S