REŢETA ZILEI - MARŢI: Bulgăraşi de hotdog, din cartofi şi parmezan
Publicat pe 07.03.2017 la 17:30 Actualizat pe 07.03.2017 la 17:32
Există o gustare mai bună decât hotdog-ul? Poate doar o variantă mai ingenioasă şi mai rapidă a lor, ca aceşti "prichindei" făcuţi din cartofi şi crenvurşti, care sunt delicioşi, potrivit buzzfeed.com.
Există o gustare mai bună decât hotdog-ul? Poate doar o variantă mai ingenioasă şi mai rapidă a lor, ca aceşti "prichindei" făcuţi din cartofi şi crenvurşti, care sunt delicioşi, potrivit buzzfeed.com.
Ingrediente:
5 crenvurşti, tăiaţi în 4-5 bucăţi
900g cartofi decojiţi
1 lingură de sare
apă
1 cană de parmezan
2 linguri de făină
1 lingură de oregano
ulei
Mod de preparare:
Într-o oală mare cuapă, adăugaţi cartofii tăiaţi pe jumătate şi sare, astfel încât aceştia să fie complet acoperiţi. Fierbeţi-i până când furculiţa intră cu uşurinţă în cartofi.
Apoi, luaţi cartofii şi scurgeţi apa, urmând să îi daţi pe răzătoare. Adăugaţi parmezanul, făina şi oregano şi amestecaţi bine.
Acum, ia amestecul şi înconjoară-l în jurul bucăţilor de crenvurşti pentru a forma bulgăraşi, apoi bagă-i la congelator timp de 30 de minute.
Într-o oală mare cu ulei încins la 175˚C, adaugă bulgăraşii pe rând şi aşteaptă până când devin aurii pe ambele părţi. Când îi scoţi, aştează-i pe un şerveţel pentru a se scurge uleiul.
Sosul rămâne la alegerea ta. Poftă bună!
S.O.