Reţeta zilei: Marţi - Chiflă franţuzească umplută cu coacăze. Delicoasă şi uşor de preparat
Publicat pe 08.11.2016 la 17:45 Actualizat pe 08.11.2016 la 17:57
Ai poftă de un desert simplu de preparat şi foarte gustos, dar nu ai nicio idee? Te ajutăm noi! Iată o reţetă simplă de chiflă franţuzească umplută cu coacăze.
Ai poftă de un desert simplu de preparat şi foarte gustos, dar nu ai nicio idee? Te ajutăm noi! Iată o reţetă simplă de chiflă franţuzească umplută cu coacăze.
Ingrediente:
4 cuburi de cremă de brânză
50 gr de zahăr
1 linguriţă de scorţişoară
4 ouă
200 gr de zmântână lichidă
1 chiflă fără miez
200 gr de afine
Mod de preparare
Amestecaţi într-un bol crema de brânză, zahărul şi scorţişoara. Adăugaţi apoi ouăle şi smântâna lichidă şi încorporaţi-le.
Tăiaţi un dreptunghi în chiflă, pentru a-i scoate miezul, mărunţiţi-l şi adăugaţi-l în bolul în care aţi amestecat brânza, zahărul, scorţişoara, ouăle şi smântâna lichidă. Adăugaţi apoi coacăzele şi amestecaţi înteg conţinutul.
Adăugaţi conţinutul în interiorul chiflei din care aţi scos miezul şi lăsaţi-o la cuptor 30-40 de minute, până când se rumeneşte deasupra.
Lăsaţi-o la răcit, apoi tăiaţi-o felii.
Se poate servi cu sirop de arţar alături.
Poftă bună!
A.N.