REŢETA ZILEI - MARŢI: Conopidă în stil chinezesc, cu garnitură de orez! Un preparat mai uşor după masa de Crăciun
Publicat pe 27.12.2016 la 15:55 Actualizat pe 27.12.2016 la 16:01
După masa bogată de Crăciun, un preparat mai light şi nu foarte greu de făcut este perfect pentru a fi preparat de gospodine. Conopida în stil chinezesc cu garnitură de orez este un deliciu pentru toată lumea.
După masa bogată de Crăciun, un preparat mai light şi nu foarte greu de făcut este perfect pentru a fi preparat de gospodine. Conopida în stil chinezesc cu garnitură de orez este un deliciu pentru toată lumea.
INGREDIENTE:
- 1 conopidă mare
- 200 ml apă
- un praf ghimbir
- 2 linguri făină
- 2 linguri amidon
- 3-4 linguri sos soia
- 2 linguri sos worchester
- 250 gr orez basmati
- ulei de orez pentru prăjit
MOD DE PREPARARE:
Orezul se pune la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj. Apoi conopida se desface în bucăţi şi se spală. Conopida se va pune într-un vas cu apă în care se va adăuga sare şi se va fierbe pentru aproximativ 10 minute, cât să se înmoaie puţin.
După ce se fierbe orezul, se pune într-un bol şi se adaugă ceapa şi ardeiul tocate mărunt. Într-un bol separat se pune apă, sosul de soia, sosul worchester, făina, amidon şi se amestecă până când acestea vor lua forma unui aluat puţin mai gros, asemănător cu cel al clătitelor. Conopida se va trece prin această compoziţie.
Într-o tigaie se pune uleiul de orez, iar când acesta este bine încins se pune conopida trecută prin aluat. Conopida se prăjeşte foarte repede, acestea trebuie să fie lăsate până se rumenesc puţin, conform caietulcuretete.
Poftă bună!
D.S.