REŢETA ZILEI - MIERCURI: Focaccia cu roşii! Cel mai bun preparat italienesc
Publicat pe 18.01.2017 la 13:50 Actualizat pe 18.01.2017 la 17:04
Pentru astăzi v-am pregătit reţeta pentru unul dintre cele mai râvnite preparate italieneşti. Focaccia cu roşii este una dintre cele mai bune pâinici italineşti şi se prepară chiar foarte uşor.
Pentru astăzi v-am pregătit reţeta pentru unul dintre cele mai râvnite preparate italieneşti. Focaccia cu roşii este una dintre cele mai bune pâinici italineşti şi se prepară chiar foarte uşor.
INGREDIENTE:
- 500 gr faina alba (tip BL55/550)
- 375 ml apa (la temp. camerei)
- 2 gr drojdie uscata
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
- 3 linguri ulei de masline
- rosii cherry
- oregano uscat
- extra faina pentru prelucrarea aluatului
- extra ulei de masline pentru uns aluatul la final
MOD DE PREPARARE:
Pentru început, făina se amestecă cu drojdia uscată, se face un crater şi se pune apa, zahărul şi sarea. Totul se amestecă foarte bine cu o lingură sau cu mâna. Aluatul va fi foarte moale şi se va amesteca până va fi omogen.
Aluatul se acoperă cu folie de plastic şi se pune la crescut la loc cald pentru 30 de minute. Pe masa unde se va frământa se va pune multă făină. Pe marginea vasului se va turna o lingură de ulei şi se va desprinde aluatul de bol, confrom e-retete.ro.
Aluatul se va pune pe masă şi se va rupe în patru bucăţi. Fiecare bucată de aluat se va rula să semene cu nişte mini franzele, apoi se vor acoperi pâinicile şi se vor lăsa pentru 15 minute.
În tavă se va pune hârtie de copt peste care se va presăra puţină făină. Roşiile cherry se vor pune pe aluat şi se vor stropi cu puţin ulei de măsline.
Pâinicile se pun la cuptor pentru 10-13 minute, până când acestea se rumenesc frumos.
Poftă bună!
D.S.