REŢETA ZILEI - MARŢI: "Masala chai" sau cum să îţi îndulceşti zilele friguroase
Publicat pe 20.01.2015 la 16:10 Actualizat pe 20.01.2015 la 19:48
Masala chai este o băutură reconfortantă, dulceagă şi perfectă pentru zilele friguroase. Culoarea sa cafenie şi mirosul îmbietor reprezintă un adevărat răsfăţ pentru tine şi te va face să uiţi în totalitate de oboseală sau de frig.
Masala chai este o băutură reconfortantă, dulceagă şi perfectă pentru zilele friguroase. Culoarea sa cafenie şi mirosul îmbietor reprezintă un adevărat răsfăţ pentru tine şi te va face să uiţi în totalitate de oboseală sau de frig.
Masala chai este o băutură cu specific indian, regăsită mai ales în Asia de Sud. Masala înseamnă „amestec de condimente”, iar chai este termenul generic pentru „ceai".
INGREDIENTE:
- 250 ml apă
- 250 ml lapte (cu mai multă grăsime)
- 2 linguriţe de ceai negru
- o bucăţică mică de ghimbir proaspăt
- 6-7 seminţe de cardamom
- 6-7 cuişoare
- 1 bastonaş de scorţişoară
- 1 buc. anason stelat
- zahăr sau miere, după preferinţă
MOD DE PREPARARE:
Decojește ghimbirul și dă-l prin răzătoare, zdrobește ușor semințele de cardamom și rupe în bucăți mai mici batonul de scorțișoară. Pune la fiert apa și condimentele, adaugă laptele, iar la final ceaiul negru. Mai lasă amestecul încă 3-5 minute la foc mic. Când este gata, strecoară băutură, toarn-o în cană și savureaz-o cu plăcere.
A.B.
Foto: doro-tea.ro
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - LUNI: Clătite cu ciuperci! Au acelaşi aluat pufos şi un gust savuros
REŢETA ZILEI - DUMINICĂ / Prăjitură cu cremă de vanilie, bună de te lingi pe degete