REŢETA ZILEI - MARŢI: Muşchiuleţ de porc cu sos de prune
Publicat pe 20.09.2016 la 15:34 Actualizat pe 20.09.2016 la 15:40
Muşchiuleţul de porc cu sos de prune este o reţetă rafinată, extrem de gustoasă, dar şi extrem de simplu de preparat. O să-ţi cucereşti prietenii de la prima degustare!
Muşchiuleţul de porc cu sos de prune este o reţetă rafinată, extrem de gustoasă, dar şi extrem de simplu de preparat. O să-ţi cucereşti prietenii de la prima degustare!
Ingrediente: roşii, orez, carne de porc, prune
Ingrediente pentru sos: 2 linguri de ulei vegetal, 150 g de ceapă tocată, 2 căţei de usturoi tocaţi mărunt, 50 g de zahăr brun, 70 ml de oţet de orez, 70 ml de sos de roşii, 2 linguri de sos de soia, 2 linguriţe de boabe de muştar, 1 linguriţă de ghimbir, jumătate de linguriţă de piper măcinat, 2 cuişoare, 800 g de prune tăiate în sferturi, 1 bucată de anason stelat
Ingrediente pentru friptură: 2 linguriţe de ulei vegetal, 2 muşchiuleţi de porc, jumătate de linguriţă de sare, jumătate de linguriţă de piper
Mod de preparare: se sotează ceapa şi usturoiul în două linguriţe de ulei, la foc mediu timp de 5 minute. Apoi, se afaugă restul ingredientelor, inclusiv prunele. Se lasă totul să fiarbă în clocot, apoi se dă focul mai încet şi se mai lasă preţ de vreo 30 de minute, oână când prunele încep a se rupe li sosul să se îngroaşe. La final, se scot cuişoarele şi anasonul şi se aruncă.
Se încinge o tigaie la foc mediu, se adaugă două linguri de ulei, se condimentează muşchiuleţul de porc cu sare şi piper şi se pune în tigaie. Se sotează timp de 7 minute până când se rumeneşte pe toate părţile.
Se încinge cuptorul la 230 de grade Celsius. Se transferă carnea de porc într-o tavă tapetată cu hârtie de aluminiu şi se acoperă cu un sfert din sosul de prune. Se bagă la cuptor pentru 15 minute, se întoarce carnea o dată, apoi se afaugă încă un sfert din sos deasupra şi se mai dă la cuptor pentru zece minute. Se scoate fruptura şi se lasă să se răcească preţ de 10 minute, apoi se taie şi se serveşte cu restul de sos rămas.
A.E.D.