REŢETA ZILEI - MARŢI: Paella cu fructe de mare si piept de pui
Publicat pe 17.02.2015 la 16:50 Actualizat pe 17.02.2015 la 17:16
Paella este o mâncare tipic spaniolă, ce a pornit în varianta originală din regiunea Valenciei. Sunt cunoscute o mulţime de variaţiuni ale acestui preparat culinar, dar reţeta originală este cu creveţi. Modul de preparare este unul simplu:
Paella este o mâncare tipic spaniolă, ce a pornit în varianta originală din regiunea Valenciei. Sunt cunoscute o mulţime de variaţiuni ale acestui preparat culinar, dar reţeta originală este cu creveţi. Modul de preparare este unul simplu:
Ingrediente
500g orez basmati
200g creveţi proaspeţi
250g cocktail fructe de mare
50g mazăre
5-6 fire şofran
doi ardei graşi (unul roşu şi altul galben sau verde pentru contrast)
o ceapă medie
50ml vin alb sec
2 linguri ulei de măsline
sare şi piper
Mod de preparare Paella cu fructe de mare si piept de pui
Se preîncălzeşte cuptorul la 190 grade Celsius. Puiul se condimentează cu sare şi piper şi se trece prin făină. Într-o tigaie mare sau o cratiţă, se încing 2-3 linguri de ulei şi se prăjeşte puiul, până când devine brun-auriu, pe ambele părţi. Bucăţile de pui se aşază într-o tavă de cuptor şi se coc, aproximativ, 30 minute.Tigaia se reaşează pe foc. Se adaugă feliile de chorizo şi pancetta şi se prăjesc până devin crocante. Se adaugă ceapa şi usturoiul şi se călesc până se înmoaie. Între timp, se pune şofranul în jumătate din cantitatea de supă de pui.Se toarnă supa în tigaie, se adaugă paprika şi orezul şi se lasă să fiarbă, la foc mediu, amestecând din când în când. După 20 de minute, orezul ar trebui să fie aproape gata. În acest moment, se adaugă restul de supă şi fructele de mare (creveţii, scoicile şi calamarii).Tigaia se acoperă cu un capac şi se mai lasă pe foc, 10 minute.Se scoate carnea de pui din cuptor, se adaugă în tigaie şi se amestecă uşor. Paella se serveşte cu patrunjel presarat, deasupra.
Poftă Bună!
Sursă foto Hepta
Citeşte şi