REŢETA ZILEI- MARŢI: Prăjitură cu dovleac şi foi de bulion
Publicat pe 01.11.2016 la 14:05 Actualizat pe 01.11.2016 la 14:18
Astăzi este marţi şi ziua este aproape la jumătate. Dacă vreţi să le pregătiţi celor dragi un desert, dar nu aveţi nici cea mai mică idee despre ce reţetă să alegeţi, vă propunem prăjitura delicioasă şi foarte uşor de realizat.
Astăzi este marţi şi ziua este aproape la jumătate. Dacă vreţi să le pregătiţi celor dragi un desert, dar nu aveţi nici cea mai mică idee despre ce reţetă să alegeţi, vă propunem prăjitura delicioasă şi foarte uşor de realizat.
Prăjitura cu dovleac şi foi de bulion este este un preparat delicios şi este o alegere perfectă atunci când ai poftă de gustul dovleacului potrivit retetepractice.ro. Iată de ce ai nevoie şi cum trebuie să procedezi pentru a realiza acest preparat.
Ingrediente:
- 3 linguri pastă de roşii
- 6 linguri apă
- 9 linguri ulei
- 9 linguri zahăr
- un plic amoniac
- o lingură zeamă de lămâie
- făină, cât cuprinde
- un kg dovleac de plăcintă
- zahăr
- vanilie
- scorţişoară
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru realizarea foilor trebuie să amesteci pasta de roşii cu apa, până se fluidizează lichidul. Adaugă uleiul, zahărul şi amoniacul stins cu zeama de lămâie. Adaugă apoi făina până când se obţine un aluat suficient de moale şi elastic pentru a fi intins în foi subţiri. Din compoziţia obţinută întinde 2 sau 3 foi pe care trebuie să le coci pe dosul tăvii unse cu ulei.
Foile trebuiesă fie umplute cu o cremă care se realizează astfel. Curăţă bine dovlacul şi dă-l pe răzătoare. Apoi căleşte bine adăugând zahăr, vanilie şi scorţişoară. Lasă să se răcească, apoi întinde umplutura de dovleac între foi şi pudrează prăjitura.
B.H.