REŢETA ZILEI: Marţi- Prăjitură cu fructul pasiunii și petale de trandafiri
Publicat pe 21.06.2016 la 11:21 Actualizat pe 21.06.2016 la 12:36
Dacă e marţi e vreme de un desert foarte gustos şi foarte uşor de realizat. Vă propunem o prăjitură cu fructul pasiuni şi petale de trandafir.
Dacă e marţi e vreme de un desert foarte gustos şi foarte uşor de realizat. Vă propunem o prăjitură cu fructul pasiuni şi petale de trandafir.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 250 g de unt
- 200 g de zahăr
- 300 g de făină
- 5 grame de praf de copt
- 180 g de lapte bătut
- 60 g de pulpă de fructul pasiunii
Pentru glazură mai aveţi nevoie de 100 g de zahăr pudră și 40 g de pulpă de fructul pasiunii.
Mod de preparare:
Dacă vă doriţi să faceţi această delicioasă prăjitură, trebuie să vă decideţi cu o zi înainte. Petalele de trandafiri cu care o veți decora au nevoie de un ritual special. Veți avea nevoie de un penson, un albuș de ou şi câteva linguri de zahăr. Va trebui să ungeţi fiecare petală cu albuş de ou, apoi să presăraţi zahăr peste ea.
Prima dată trebuie să amestecați bine de tot cu ajutorul unui mixer untul și zahărul. Adăugați rând pe rând cele 3 gălbenușuri, apoi încorporați făina, praful de copt și laptele bătut. Adăugați pulpa de fructul pasiunii, iar la final, cu multă grijă, albușul bătut spumă. Ungeți cu unt o formă specială de prăjitură și pudrați-o cu făină. Turnați compoziția în tavă și coaceți-o 40 de minute la 180 de grade Celsius.
Glazura se prepară foarte repde. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați zahărul pudră cu pulpa de fructul pasiunii într-un vas pe baie de abur. Nu mult, până se leagă puțin compoziția, conform printesapolonic.ro.
R.P.