REŢETA ZILEI - MARŢI / Prăjitură cu mere şi fulgi de migdale, un desert delicios, uşor de gătit
Publicat pe 30.08.2016 la 14:22 Actualizat pe 30.08.2016 la 14:34
Dacă eşti pasionată de gătit şi îţi doreşti să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert gustos, ce se prepară rapid alege să faci o prăjitură cu mere şi fulgi de migdale.
Dacă eşti pasionată de gătit şi îţi doreşti să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert gustos, ce se prepară rapid alege să faci o prăjitură cu mere şi fulgi de migdale.
Ai nevoie de:
- 1,5 kg de mere
- o cană de zahăr
- o cană de gris
- o cană de făină
- un praf de copt
- un praf de sare
- 2 plicuri de zahăr vanilinat
- 200 g unt
- 200 g fulgi de migdale
- scorţişoară
Mod de preparare:
Se curaţă merele de coajă, se dau pe răzătoarea mare şi se amestecă cu zahărul vanilinat şi scorţişoară după gust.
Într-un vas se pune făină, zahărul, grişul, praful de copt, sarea şi se amestecă foarte bine.
Se împart merele în două părţi, amestecul cu făină în două şi untul în trei părţi, iar între timp se tapetează o tavă(20/30 cm) cu hârtie de copt şi se unge bine cu 1/3 din cantitatea de unt.
Se adaugă jumătate din amestecul de făină, zahăr, gris, praf de copt apoi jumătate din mere cu sucul lăsat. Se continuă cu jumătatea de făină, 1/3 din unt tăiat cubuleţe mici, cealaltă jumătate de mere şi ultima parte de unt tăiată cubuleţe.
Deasupra se presară fulgi de migdale pe toată suprafaţa şi se presează puţin pentru că prăjitură o să crească la cuptor.
Se coace în cuptorul preîncălzit aprox 50-55 minute la foc potrivit până când fulgii de migdale se prăjesc şi prăjitură se desprinde de margini.
După ce s-a răcit bine, se porţionează după preferinţe.
Poftă bună!
Sursa foto: Bucătăraş.ro
T.F.S