REŢETA ZILEI - Marţi: Prăjitură duo chocolat cu zmeură
Publicat pe 06.12.2016 la 14:04 Actualizat pe 06.12.2016 la 14:06
Vă propunem pentru astăzi să încercaţi reţeta pentru prăjitura duo chocolat cu zmeură. O reţetă simplă şi uşoară de preparat.
Vă propunem pentru astăzi să încercaţi reţeta pentru prăjitura duo chocolat cu zmeură. O reţetă simplă şi uşoară de preparat.
Ingrediente:
230 grame făină
130 grame unt gras (82%)
6 ouă
200 grame ciocolată albă
150 grame zahăr
1 linguriţă praf de copt
1 praf de sare
vanilie
coajă răzuită de la o lămâie
1 cană de zmeură congelată
Pentru glazura de zmeură aveţi de nevoie de:
300 grame ciocolată neagră cu zmeura
50 grame unt
1/2 pahar de frişcă lichidă
fulgi de ciocolată albă
zmeură
Mod de preparare:
Pentru început untul se va topi într-un vas de dimenisiune mică, apoi se adaugă ciocolata albă şi se amestecă până se topeşte şi se omogenizează. Ouăle se amestecă cu mixerul pentru 30 de secunde cu praf de sare, apoi 5 minute se amestecă împreună cu zahărul.
Următorul pas este adăugarea vaniliei şi coaja de lămâie. Amestecul de ciocolată albă se amestecă împreună cu făina şi praful de copt. Tava de copt se tapetează cu unt şi făină după care se pune compoziţia opţinută, iar deasupra zmeura congelată (de preferat să fie fărâmiţată). Prăjitura va sta la cuptor timp de 30 de minute.
Modul de preparare al glazurii:
Untul se topeşte împreună cu ciocolata, iar la final se pune frişca. Se amestecă foarte bine compoziţia, apoi se toarnă peste prăjitura caldă scoasă din cuptor.
Prăjitura se poate decora cu fulgi de ciocolată şi zmeură. Se poate lăsa o oră la răcit.
Poftă bună!
D.S.