REŢETA ZILEI: MARŢI - Prăjitura Krantz, deliciu pe timp ploios!

Dacă ploaia te-a mohorât, e timpul să te înveseleşti făcând o prăjitură care să te scoată din starea de moleşală.

Ingredientele sunt pentru circa 24 de bucăţi
Blat: 10 albuşuri, 250g zahăr pudră, 300g miez de nucă, 6 linguri de făină
Cremă: 10 gălbenuşuri, 150g zahăr pudră, 300g unt
Krantz: 100g zahăr tos, 100g miez de nucă

Cum se prepară?
Bateţi albuşurile spumă tare, adăugaţi zahărul puţin câte puţin şi amestecaţi până obţineţi o bezea tare şi lucioasă. Măcinaţi miezul de nucă şi îl puneţi peste albuşurile bătute. Omogenizaţi cu ajutorul unei spatule, după care adăugaţi făină treptat şi încorporaţi.Tapetaţi tava cu hârtie de copt şi împărţiţi aluatul în trei părţi egale. Întindeţi o parte în tavă, după care nivelaţi totul cu o spatulă. Dimensiunile tăvii ar trebui să fie 25x35.

Daţi compoziţia la cuptor până se rumeneşte uşor pe margine. Coaceţi cele trei blaturi şi lăsaţi-le deoparte să se răcească pe hârtie.

Bateţi gălbenuşurile cu zahărul până compoziţia devine cremoasă. Puneţi gălbenuşurile pe foc şi amestecaţi-le constant până ce compoziţia devine mai densă. Lăsaţi apoi deoparte la răcit. Bateţi spuma, untul şi încorporaţi crema de gălbenuşuri rece până ce obţineţi o cremă consistentă. Desprindeţi hârtia de copt de pe blat întorcând aluatul cu faţa în jos. Aşezaţi primul blat pe tavă şi împărţiţi crema în trei părţi egale. Întindeţi o parte peste primul blat în strat uniform şi continuaţi aşa până la ultimul blat. Ultimul strat de cremă va fi deasupra celui de-al treilea blat.Caramelizaţi zahărul tos într-o crăticioară şi adăugaţi nucile, amestecând compoziţia timp de un minut de la adăugare. Întindeţi în strat subtţire pe o hârtie de copt nucile caramelizate şi lăsaţi-le să se răcească, după care rupeţi-le bucăţi. Măcinaţi apoi la robot şi presăraţi deasupra prăjiturii, acoperind în întregime stratul de cremă. Puneţi prăjitura la frigider pentru cel puţin câteva ore, după care tăiaţi-le cu un cuţit bine ascuţit.

Poftă bună!

Sursă foto: caietulcuretete.com

A.C.

Citeşte şi:

REŢETA ZILEI: LUNI - Dovlecei crocanţi cu sos

REŢETA ZILEI - DUMINICĂ - Supă de pui cu porumb

REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Coşuleţe cu gem


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro