REŢETA ZILEI - MARŢI: Prăjitură răcoroasă cu lime
Publicat pe 07.07.2015 la 16:36 Actualizat pe 07.07.2015 la 16:41
Canicula s-a instalat fără niciun dubiu şi atunci când vine vorba de a mânca mintea nu ne stă decât la ceva răcoritor. Astfel, ne-am gândit să vă propunem un desert ideal pentru o după-amiază fierbinte: prăjitura cu lime.
Canicula s-a instalat fără niciun dubiu şi atunci când vine vorba de a mânca mintea nu ne stă decât la ceva răcoritor. Astfel, ne-am gândit să vă propunem un desert ideal pentru o după-amiază fierbinte: prăjitura cu lime.
Ingrediente pentru blat: 125 g de făină, 55 g zahăr pudră, 1/4 linguriţă de sare şi 100 g de unt nesărat rece
Ingrediente pentru umplutură: sucul de la 6 lime, 250 g zahăr, 30 g de făină, 4 ouă, 2 linguriţe coajă lime, colorant alimentar, zahăr pudră pentru decorat
Mod de preparare blat: se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius. Se amestecă zahărul, făina şi sarea într-un bol, apoi se taie untul cubuleţe şi se adaugă peste acestea. Se frământă bine până când se obţine un aluat nisipos. Apoi, transferaţi aluatul într-o tavă unsă cu unt şi puneţi-l la cuptor pentru 20-25 de minute, până când blatul devine auriu.
Mod preparare umplutura cu lime: se amestecă zahărul şi făina într-un bol, apoi se adaugă ouăle pe rând, amestecând bine după fiecare. Se adaugă sucul de lime, coaja de lime şi colorantul alimentar şi se amestecă până la omogenizare. Se adaugă umplutura peste blatul copt şi se dă la cuptor pentru încă 20 de minute. Umplutura este gata atunci când nu mai are o textură gelatinoasă şi nu se mai mişcă. Lăsaţi prăjitura să se răcească.
Citeste si: