REŢETA ZILEI - MARŢI: Prăjitura "Regina gusturilor" cu lichior de cocos

captura youtube

Prăjitura "Regina gusturilor" cu lichior de cocos te va cuceri de la prima degustare. Este una dintre cele mai delicioase prăjituri din lume şi a fost creată special pentru iubitorii de nucă de cocos şi ciocolată albă.

Ingrediente blat 1: 3 ouă mari, 200 g de zahăr, 100 ml lapte (sau lapte de cocos), 180 g de făină, jumătate de pachet de praf de copt.

Ingrediente blat 2: 5 gălbenuşuri, 150 g de zahăr, 150 g de fulgi de cocos, 2 linguri de făină, jumătate de pachet de praf de copt, câteva picături de esenţă de migdale sau vanilie.

Ingredinete cremă: 700 ml de smântână dulce pentru frişcă, 700 g de ciocolată albă, 2-3 linguri de lichior de cocos, 4 foiţe de gelatină sau jumătate de plic de granule de gelatină.

Mod de preparare blat 1: se separă gălbenuşurile de albuşuri. Gălbenuşurile se freacă împreună cu 100 de grame de zahăr, uleiul şi laptele. Albuşurile se bat cu spumă cu celelalte 100 g de zahăr, apoi se amestecă împreună cu gălbenuşurile, făina şi praful de copt. Amestecul se toarnă în tava căptuşită cu hârtie de copt şi se lasă la copt preţ de 20 de minute.

Mod de preparare blat 2: Se scade temperatura cuptorului la 170 de grade de la 180. Se bat spumă albuşurile, ca pentru bezea. Se adaugă apoi fulgii de cocos, făina amestecată cu praful de copt, esenţa de migdale sau vanilie. Se amestecă cu grijă cu o spatulă. Se toarnă apoi compoziţia în tava căptuşită cu hârtie de copt şi se pune la copt pentru 20 de minute. Se lasă apoi la răcit.

Mod de preparare cremă: se încălzeşte smântâna lichidă într-un vas pus la bain-marie. În momentul în care apa din vas începe să fiarbă şi frişca se înfierbântă, se adaugă ciocolata tăiată bucăţele sau rasă, după preferinţe. Pe tot parcursul prodedeului se mestecă încontinuu. Când se topeşte toată ciocolata, se dă imediat deoparte şi se adaugă gelatina. Se amestecă energic cu mixerul pentru ca gelatina să se topească complet. La final, se adaugă lichiorul. Se lasă crema obţinută să stea la temperatura camerei până ce se răceşte.

Mod asamblare: se însiropează cu lichior de cocos sau lapte de cocos sau lapte caramel blatul 1, care va fi baza prăjiturii. Apoi, se pune jumătate din cantitatea de cremă şi se nivelează, apoi peste se aşează blatul 2. Apoi, se acoperă şi acesta cu restul de cremă şi cu fulgi de cocos. Se pune la frigider peste noapte.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro