REŢETA ZILEI - MARŢI: Pulpe de pui umplute, în foietaj
Publicat pe 09.12.2014 la 16:23 Actualizat pe 09.12.2014 la 16:32
Sărbătorile se apropie cu paşi repezi aşa că ne-am gândit să vă propunem o reţetă gustoasă şi inedită, cu care să vă impresionaţi invitaţii la masă. Pulpele în foietaj sunt o reţetă simplă, dar cu care vă veţi cuceri prietenii definitiv.
Sărbătorile se apropie cu paşi repezi aşa că ne-am gândit să vă propunem o reţetă gustoasă şi inedită, cu care să vă impresionaţi invitaţii la masă. Pulpele în foietaj sunt o reţetă simplă, dar cu care vă veţi cuceri prietenii definitiv.
Ingrediente:
6 pulpe de pui
1 pachet foietaj
Sare şi piper după gust
4 linguri ulei de măsline
75g Cremă de brânză topită
smântână
75g cremă cu verdeaţă
1 rodie
1 ou pentru uns
seminţe de susan pentru presărat deasupra
Mod de preparare:
Spălăm rodia şi o tăiem în două. Scoatem boabele de rodie într-un bol, eliminând în totalitate pieliţa albă care nu este comestibilă, adăugăm apa peste boabe. Spălăm bine boabele şi îndepărtăm posibilele pieliţe care au mai rămas, după care punem boabele de rodie într-o strecuratoare şi le lăsăm la scurs.
Într-un castron punem cele 2 feluri de brânzică. Condimentăm cu piper după gust şi amestecăm bine cu o furculiţă, până la omogenizare. Curăţăm şi spălăm bine pulpele de pui, dupa care le punem la scurs într-o strecurătoare.
După ce pulpele sunt bine scurse, le punem într-un castron piper şi sare după gust şi le amestecăm bine până sunt îmbălsămate pe toate părţile.
Adăugăm peste pulpe şi cele 4 linguri de ulei, după care amestecăm din nou, până pulpele sunt bine unse pe toate părţile.
După ce avem totul pregătit, începem să umplem pulpele şi le înfăşurăm în foietaj. Luăm fiecare pulpă în parte, sub pielea fiecărei pulpe punem o linguriţă plină de branzică şi câteva boabe de rodie.
După ce aluatul de foietaj s-a dezgheţat în totalitate, tăiem pe lung foaia de aluat, în făşiuţe de 1,5cm – 2cm.
Luăm câte o pulpă umplută şi o fâşiuţă de foietaj şi începem să înfăşurăm fâşiuţa de foietaj, în jurul pulpei umplute, în spirală, plecând din partea inferioară a pulpei şi suprapunând puţin straturile fâşiuţei între ele, astfel încât să nu fie loc liber între ele.
Tapetăm cu foaie de copt o tavă şi aşezăm pulpele astfel învelite în tavă, fără a se lipi una de alta. Ungem cu ou bătut fiecare pulpă şi presărăm deasupra susan.
Introducem tava în cuptorul preîncălzit şi o lăsăm la copt timp de o ora, la foc mediu spre iute. Atentie, trebuie supravegheat!
Sursa: gourmandine.ro
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI: Sâmbătă - Banane învelite în ciocolată. Gustarea perfectă pentru musafiri!
PRĂJITURA ZILEI - Joi: Fantezie cu cremă de portocale
A.E.D.