REŢETA ZILEI - MARŢI: Şorbet de iaurt
Publicat pe 21.07.2015 la 09:40 Actualizat pe 21.07.2015 la 12:15
Este vară şi sigur nu vreţi să vă complicaţi cu deserturi care să nu vă pice bine la stomac, motiv epntr care ne-am gândit că aţi putea încerca şorbet de iaurt, care sigur vă va face să vă lingeţi pe degete la cât de bună e.
Este vară şi sigur nu vreţi să vă complicaţi cu deserturi care să nu vă pice bine la stomac, motiv pentru care ne-am gândit că aţi putea încerca şorbet de iaurt, care sigur vă va face să vă lingeţi pe degete la cât de bună e.
Ingrediente
300 gr iaurt (gras sau grecesc; Cedra de la Napolact am folosit tura asta)
125 gr zahar
125 ml apa
sucul de la 1/2 lime
Capsuni caramelizate
500 gr capsuni (cantarite dupa curatare)
80 gr zahar
30 gr unt
1 lingurita crema de otet balsamic (sau 2 lingurite otet balsamic)
1/2 lime
Portii: 5-6
Preparare
Sorbet de iaurt
Sorbet: fierbeti zaharul cu apa la foc mic pana zaharul se topeste de tot. Dati focul la mediu si mai fierbeti 5 minute. Lasati siropul sa se racoreasca, scrie reţete.ro.
Amestecati iaurtul cu siropul si sucul de lime. Puneti intr-o caserola si dati la congelator pana se intareste. Cam la 2 ore amestecati viguros in sorbet. Acest sorbet nu face gheata, asa ca nu e nicio problema daca-l lasati mai mult la congelator fara sa amestecati. Dupa cateva ore (cca 5-6) ar trebui sa aveti un sorbet numai bun de consumat. In acel moment amestecati-l repede cu o lingura (sau in robot) pana devine cremos.
Daca lasati sorbetul peste noapte la congelator se va intari. In acest caz, scoateti-l din congelator si lasati-l 10-15 minute la temperatura camerei, doar cat sa-l puteti strapunge cu lingura. Apoi amestecati viguros in ele pana redevine cremos, ca o inghetata.
Capsuni: se caramelizeaza zaharul intr-o tigaie larga pana capata o culoare roscata. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Se adauga capsunile (curatate, taiate in 2 sau 4, dupa marime), otetul balsamic, coaja rasa si sucul de la 1/2 lime. Se amesteca bine si se lasa pe foc pana vedeti ca s-a adunat mult suc sub capsuni (nu dureaza mult, cca 1.5 minute).
Scoateti capsunile cu o paleta cu gauri intr-un bol. Fierbeti siropul ramas in tigaie inca 1.5 minute (sa se ingroase un pic). Cand e gata, turnati siropul peste capsuni. Lasati sa se raceasca.
Servire: asezati sos de capsuni in boluri si deasupra cate un glob de sorbet de iaurt, modelat cu ajutorul a doua linguri.
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - LUNI: Smoothie răcoros cu afine
REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Mousse de căpșuni
REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Vinul pentru inimă
L.C