REŢETA ZILEI - MARŢI: Tocăniţă de vită cu vin roşu a la Chef Gordon Ramsay! Îţi lasă gura apă când priveşti imaginile, iar gustul e divin
Publicat pe 06.09.2016 la 19:20 Actualizat pe 06.09.2016 la 19:20
Din când în când ţi se face poftă de tocăniţele bunicii sau ale mamei. Ei bine, astăzi ţi-am pregătit o reţetă de tocăniţă de vită cu vin roşu updatată. Acest Beef Bourguignon e făcut în stilul lui Chef Ramsay, iar la final, abia aştepţi să te înfrupţi din ea alături de iubitul, soţul sau prietenii tăi.
Din când în când ţi se face poftă de tocăniţele bunicii sau ale mamei. Ei bine, astăzi ţi-am pregătit o reţetă de tocăniţă de vită cu vin roşu updatată. Acest Beef Bourguignon e făcut în stilul lui Chef Ramsay, iar la final, abia aştepţi să te înfrupţi din ea alături de iubitul, soţul sau prietenii tăi.
Chef Gordon Ramsay s-a născut pe 8 noiembrie 1966, în Johnstone, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Bucătarul şef e renumit pentru reţetele sale în întreaga lume.
Ca să pregăteşti tocăniţă de vită cu vin roşu a la Chef Ramsay, Gordon Ramsay pentru şase persoane ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 kg de carne de vită tăiată în cubuleţe cât o înghiţitură;
- 4 linguri de făină asezonată cu sare şi piper;
- 50 ml ulei de porumb;
- 150 g de bacon tăiat cubuleţe;
- 3 morcovi curăţaţi şi tăiaţi cuburi;
- 400 g de ţelină tăiată cubuleţe;
- o ceapă întreagă, curăţată;
- câteva crenguţe de cimbru;
- 3-4 foi de dafin;
- 200g de ciuperci mai mici tăiate în două;
- 3 linguri de piure de roşii;
- 500 ml vin roşu demisec;
- o mână de pătrunjel proaspăt tocat.
Cum se prepară:
Mai întâi, încinde cuptorul la 170 de grade şi uleiul într-o tigaie, după care tăvăleşte bucăţile de carne prin făină şi rumeneşte-le pe rând, timp de 2 minute în uleiul de porumb, potrivit printesapolonic.ro. După ce cubuleţele de vită devin rumene, aşează-le într-o oală de fontă sau într-un alt vas termorezistent.
Bun, acum ocupă-te de baconul. Mai exact, pune-l într-un wok fierbinte şi lăsă-l să prindă culoare vreo 2-3 minute. După aceea adaugă morcovul şi ţelina, ceapa întreagă, cimbrul şi foile de dafin. Vor avea timp să-şi împrumute aromele vreo 5 minute până când peste ele vor veni ciupercile şi piureul de roşii. Când le-ai adăugat şi pe acestea din urmă, amestecă toate ingredientele şi mai sotează încă 2-3 minute.
Stinge totul cu vin roşu şi adaugă minunăţia din wok peste carnea din oala de fontă. Mai adăugă puţină apă, astfel încât să cuprindă toate ingredientele şi acoperă tocăniţa cu un capac. Apoi, bagă oala la cuptor pentru 2 ore şi jumătate. Nu uita la final să potriveşti tocăniţa de vită cu vin roşu a la Chef Gordon Ramsay de sare şi piper şi peste carnea fragedă puneţi "o ploaie" de pătrunjel verde proaspăt tocat.
Pont: Tocăniţa de vită în vin roşu poate fi savurată fierbinte cu piure de cartofi împreună cu un pahar de demisec!
D.D.