REŢETA ZILEI - MIERCURI: Ardei umpluţi cu orez şi scorţişoară
Publicat pe 11.01.2017 la 17:10 Actualizat pe 11.01.2017 la 17:18
Ardeii umpluţi cu orez şi scorţişoară sunt un preparat plin de gust şi de asemenea, sănătos. Dacă îţi sună tentant, nu ezita să încerci această reţetă, potrivit divainbucatarie.ro.
Ardeii umpluţi cu orez şi scorţişoară sunt un preparat plin de gust şi de asemenea, sănătos. Dacă îţi sună tentant, nu ezita să încerci această reţetă, potrivit divainbucatarie.ro.
Iată ingredientele pentru cei mai buni ardei cu orez şi scorţişoară:
6 ardei graşi medii
1 ceapă mare
120ml ulei
200g orez
500-600ml apă dau supă legume
1 linguriţă cimbru uscat
sare
piper
1 linguriţă rasă scorţişoară
8 linguri suc gros de roşii
1-2 cuişoare
1 băţ mic scorţişoară
Mod de preparare:
Se căleşte ceapa tocată mărunt. O lingură din aceasta se va pune separat. Adăugaţi orezul la călit pentru câteva minute şi apoi se mai pune cimbrul, sare şi piperul. Turnaţi treptat apă caldă, în funcţie de modul specific de preparare al orezului.
Sucul de roşii, ceapa pasată, scorţişoara şi cuişoarele se pun la fiert până dă uşor în clocot. Scoateţi cuişoarele şi luaţi mâncarea de pe foc.
Tăiaţi capacul de la fiecare ardei, se curăţă de seminţe şi cotor şi se adaugă în interior orezul. Lăsaţi loc şi pentru sucul de roşii.
Deasupra orezului se adaugă sucul roşu şi se pune capacul ardeiului. Aceştia se pun într-o oală mare şi se mai pune apă până când aceasta ajunge la nivelul lor. Se mai adaugă şi băţul de scorţişoară 1 crenguţă de cimbru şi 30ml ulei. 30 minute se ţin la foc mic, apoi se vor muta în cuptorul preîncălzit la la 180°C pentru încă 30 minute.
S.O.