REŢETA ZILEI: Miercuri - Bărcuţe de dovlecei cu şuncă şi brânză
Publicat pe 28.09.2016 la 18:25 Actualizat pe 28.09.2016 la 18:32
Cine nu ar saliva când ar vedea o asemenea poză, cu o gustare delicioasă? Vă spunem reţeta mai jos ca să puteţi face şi voi!
Cine nu ar saliva când ar vedea o asemenea poză, cu o gustare delicioasă? Vă spunem reţeta mai jos ca să puteţi face şi voi!
Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 1 ceapă mică
- 100 g ricotta
- 2 linguriţe cu parmezan ras
- 100 g caşcaval ras
- 150 g şuncă tăiată cubuleţe
- 3-4 frunze busuioc
- sare, piper macinat
- ulei pentru uns tava
Mod de preparare:
Trebuie să tai capetele dovleceilor, apoi taie-i în patru. Dacă vrei poţi să îi cureţi şi de coajă. Pune-i la fiert pentru 2-3 minute şi adaugă sare. După ce se răcesc, scoate miezul dovleceilor. Îl poţi folosi la umplutură sau îl poţi arunca.
Pentru umplutură: Taie ceapă mărunt, amestecă cu ricotta, şuncă, parmenzan, busuioc, sare şi piper după gust.
Umple bărcuţele de dolvecei cu amestecul creat, apoi aşează-i într-o tavă ceramică unsă cu ulei şi deasupra lor presară caşcaval ras. Lăsa la cuptor maxim 40 de minute până se vor rumeni, conform bucataras.ro.
Poftă bună!
R.P.