REŢETA ZILEI - MIERCURI: Ceapă umplută cu legume! O mâncare absolut delicioasă, perfectă pentru POSTUL Sfintei Mării
Publicat pe 03.08.2016 la 13:40 Actualizat pe 03.08.2016 la 14:14
Cine spune că postul înseamnă mâncare proastă înseamnă că nu are imaginaţie şi inspiraţie! Ceapa umplută cu legume este un preparat delicios, care îţi va schimba total părerea despre această perioadă şi care te va convinge că a ţine post nu înseamnă a mânca mai prost.
Cine spune că postul înseamnă mâncare proastă înseamnă că nu are imaginaţie şi inspiraţie! Ceapa umplută cu legume este un preparat delicios, care îţi va schimba total părerea despre această perioadă şi care te va convinge că a ţine post nu înseamnă a mânca mai prost.
Ingrediente: 12 cepe roşii, 4 căţei de usturoi, 250 g de ciuperci, 1-2 linguri de bulion, o cană de caşcaval vegetal ras, 3 roţii tăiate feliuţe, sare, piper, mărar
Mod de preparare: se taie codiţa cepelor, după care se curăţă de primul strat de foi şi se pune la fiert înăbuşit cu puţină sare. Se ţine la fiert până când devine lucioasă, apoi se lasă la răcit. Se scoate miezul cu grijă, astfel încât să rămână cel puţin două rânduri de foi. Mijloul scos se toacă şi se păstrează în apa în care s-au fiert cepele.
Apoi, se spală ciupercile şi se taie. Se curăţă usturoiul şi se zdrobeşte. Se ia o tigaie din tefal în care se trag ciupercile tăiate. Se asezonează cu sare şi piper şi se lasă să scadă apa lăsată de ciuperci, după care se adaugă ceapa şi usturoiul. Se lasă câteva minute, apoi se adaugă roşiile şi se lasă să se combine aromele. Se lasă la răcit câteva minute şi apoi se adaugă caşcavalul şi se amestecă. Se umple fiecare ceapă cu amestecul obţinut, se pun într-o tavă, apoi peste ele se adaugă apa în care s-au fiert cepele şi bulionul, după care se bagă la cuptor până când se gratinează totul.
A.E.D.