REŢETA ZILEI - MIERCURI: Copănele de pui cu stafide în sos de bere neagră! O reţetă gustoasă şi uşor de pregătit
Publicat pe 27.07.2016 la 13:07 Actualizat pe 27.07.2016 la 13:03
Aceasta e o reţetă ideală pentru zilele în care vrei să-ţi surprinzi iubitul sau iubita, ori, de ce nu, prietenii atunci când vin în vizită la tine. În plus, nu-ţi răpeşte prea mult timp şi tu nu trebuie să te agiţi prea tare pe lângă aragaz. Aproape că se pregăteşte singură masa.
Aceasta e o reţetă ideală pentru zilele în care vrei să-ţi surprinzi iubitul sau iubita, ori, de ce nu, prietenii atunci când vin în vizită la tine. În plus, nu-ţi răpeşte prea mult timp şi tu nu trebuie să te agiţi prea tare pe lângă aragaz. Aproape că se pregăteşte singură masa.
Ca să pregăteşti copănele de pui cu stafide în sos de bere neagră ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 kg copanele pui;
- 100 gr stafide galbene;
- 300 ml bere neagră;
- sare;
- piper:
- cimbru;
- oregano.
Modul în care prepari reţeta delicioasă:
Începi cu copănelele pe care le crestezi şi le condimentezi după gust cu sare, piper, cimbru şi oregano. Apoi, le aşezi cu grijă într-o tavă şi presari peste ele stafidele galbene. Odată ce ai făcut şi asta toni berea neagră peste ele.
Cam asta a fost marea treabă, pentru că acum nu mai trebuie decât să bagi tava în cuptor, să laşi focul mic. Trebuie să le laşi acolo până când berea căpăta consistență unui sos, potrivit www.caietulcuretete.com și se rumenesc frumos copanelele. Apoi le mai acorzi puţină atenţie ca să le întorci pe partea cealaltă doar 5 minute până se rumenesc. Apoi le scoţi şi le aşezi pe masă alături de o salată răcoritoare sau o porţie de piure sănătoasă.
Poftă nebună!
D.D.