REŢETA ZILEI - MIERCURI: Creveţi în crustă de cocos cu orez şi sparanghel
Publicat pe 21.01.2015 la 16:34 Actualizat pe 21.01.2015 la 16:37
Creveţi în crustă de cocos cu orez şi sparanghel este o reţetă rafinată, uşoară şi perfectă pentru cină.
Creveţi în crustă de cocos cu orez şi sparanghel este o reţetă rafinată, uşoară şi perfectă pentru cină.
Ingrediente:
25 creveţi medii cruzi şi decorticaţi
1 albuş de ou bătut cu praf de sare
1/2 cană fulgi de nucă de cocos
1/2 cană pesmet
1/2 linguriţă de sare
1/3 linguriţă de cayenne (boia iute)
piper proaspăt măcinat după gust
ulei pentru prăjit (cât să acopere tigaia de 1/2 cm)
Mod de preparare: Se încinge uleiul. Se amestecă nuca de cocos cu pesmetul, sarea, cayenne şi piper. Creveţii se dau prin albuşul bătut, apoi prin amestecul de nucă de cocos şi se prăjesc în uleiul încins, 1-2 minute pe fiecare parte până când se rumenesc.
Ingrediente orez: 3-4 linguri ulei de măsline, 1 cană orez, 2 căni şi jumătate lichid (1 cană supă de pui şi o cană şi jumătate de apă), jumătate de ceapă tocată, 1/4 ardei roşu tocat, 1 caţel de usturoi tocat mărunt, câţiva fulgi de şofran, sare şi piper după gust.
Mod de preparare orez: Se încinge uleiul într-o cratiţă pe foc mediu, şi se căleşte ceapa şi ardeiul până când se pătrund (3-4 minute). Se adaugă usturoiul şi se căleşte şi el 1 minut. Se pune orezul în tigaie şi se căleşte 2-3 minute apoi se adaugă şofranul şi lichidul. Se aduce la fierbere, între timp se gustă pentru sare şi piper. Când începe să fiarbă, se dă focul mic, se pune capacul şi se lasă să fiarbă fără să se mestece 15 minute. După cele 15 minute orezul ar trebui să fie fiert, şi se poate stinge focul.
Mod preparare sparanghel: i se rup codiţele lemnoase, se dă cu sare, piper, praf de usturoi, şi se stropeşte cu 2-3 linguri uleiu de măsline. Se întinde în tavă şi se coace 15 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - LUNI: Clătite cu ciuperci! Au acelaşi aluat pufos şi un gust savuros