VIDEO / REŢETA ZILEI - Marţi: Friptură de raţă cu mere la cuptor
Publicat pe 15.11.2016 la 21:45 Actualizat pe 16.11.2016 la 16:17
Friptura de raţă cu mere la cuptor este un preparat delicios pentru o cină alături de familie. Dacă pui această bunătate pe masă, cu siguranţă toată lumea te va lauda!
Friptura de raţă cu mere la cuptor este un preparat delicios pentru o cină alături de familie. Dacă pui această bunătate pe masă, cu siguranţă toată lumea te va lauda!
Iată ingredIentele şi modul de preparare al aceste reţete gustoase, conform lalena.ro
Ingrediente:
carne de raţă - 1,5 kg(pulpe şi piept, ori raţa întreagă)
mere - 4 buc
sare - 1 lingură
piper negru măcinat - 0/5 liguriţe
Mod de preparare:
Se pregăteşte şi se spală carnea de raţă. În cazul în care aţi cumpărat piept de raţă, îl tăiaţi în 2-3 bucăţi.
Cotorul de la mere se îndepărtează, iar fructul se va tăia în felii mai groase.
Carnea se va pune pe o tavă mai mare, neunsă cu ulei, deoarece raţa va lăsa grăsime de la coacere. Presăraţi condimentele pe ambele părţi ale bucăţilor de carne.
Adăugaţi feliile de mere printre bucăţile de raţă, dar aveţi grijă să nu fie foarte înghesuite. Carnea trebuie ţinută la cuptor cu pielea în sus.
Cuptorul se încălzeşte la 200 grade, apoi se adaugă tava timp de 45-50 de minute. Între timp, mai scoateţi preparatul şi ungeţi carnea cu zeama lăsată în tavă.
Puteţi adăuga garnitura preferată. Poftă bună!
S.O.