REŢETA ZILEI – MIERCURI: Inimioare dulci din aluat! Numai bune să-ţi surprinzi persoana iubită de Valentine's Day sau Dragobete
Publicat pe 08.02.2017 la 23:30 Actualizat pe 09.02.2017 la 01:18
Te gândeşti să-ţi surprinzi iubitul sau iubita şi-n bucătărie, nu doar în dormitor? Ei bine, inimioarele dulci din alut dospit sunt tot ce ai nevoie să pregăteşti ca să un mic dejun romantic... la fel ce cele din filme. În plus, pot fi savurate alături de un pahar cu lapte cald sau, de ce nu, de o cafea.
Te gândeşti să-ţi surprinzi iubitul sau iubita şi-n bucătărie, nu doar în dormitor? Ei bine, inimioarele dulci din alut dospit sunt tot ce ai nevoie să pregăteşti ca să un mic dejun romantic... la fel ce cele din filme. În plus, pot fi savurate alături de un pahar cu lapte cald sau, de ce nu, de o cafea.
Nu uita, de Valentine's Day sau Dragobete, inimioarele dulci din aluat sunt o cheltuială minimă, dar cu efect maxim!
Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara acest desert gustos:
Pentru aluat:
- 600 gr făină
- 200 ml lapte călduț
- 50 gr miere de albine
- 50 gr unt
- 2 ouă
- 7 gr drojdie uscată
- vanilie
Pentru umplutură: 1 gălbenuș, 2 linguri lapte şi 100 gr ciocolată.
Pentru uns: 1 gălbenuș, 2 linguri lapte, 100 ml sirop (apa și zahăr) şi 100 gr zahăr colorat.
Mod de preparare:
Prima dată, punem într-un vas făină și drojdia. Peste ele adăugăm ouăle bătute ușor și laptele călduț în care am dizolvat mierea. Adăugăm vanilia începem să frământăm. Turnăm untul topit și frământăm până obtinem un aluat omogen ce nu se mai lipește de mâini. Lăsăm la dospit până își dublează volumul. Răsturnăm aluatul pe masă unsă cu puțin ulei. Dacă cumva aluatul este prea moale mai adăugăm puțină făină și frământăm până ajungem la consistență optimă, potrivit caietulcuretete.com.
Bun, acum am ajuns la altă etapă a procesului de preparare a inimioarelor dulci din aluat. Întindem o foaie dreptunghiulara de aluat. Ungem cu gălbenuș de ou bătut cu lapte. Radem deasupra ciocolată şi începem să rulăm din ambele lațuri astfel încât cele două rulouri să se întâlnească la mijlocul foii de aluat. Tăiem la distanță de două degete rulourile. Întoarcem fiecare bucată din rulou și tragem în partea de jos de alut pentru a-i da formă de inimă.
Așezam inimioarele obținute în formă tapetata cu hârtie de copt. Ungem cu gălbenuș de ou bătut cu lapte. Coacem în cuptorulpreincalzit la 180 grade circa 40 minute. Ungem cu sirop preparat din apa cu zahăr și presărăm imediat zahărul colorat.
Poftă nebună alături de persoana iubită!
D.D.