REŢETA ZILEI - MIERCURI: Lapte de bou
Publicat pe 16.12.2015 la 14:37 Actualizat pe 16.12.2015 la 15:39
Reţeta de astăzi face parte din bucătăria străveche româneacă, mai precis din zona Ardealului.
Reţeta de astăzi face parte din bucătăria străveche româneacă, mai precis din zona Ardealului. Poate mulţi dintre voi au auzit până acum de lapte de pasăre, dar puţin sunt cei care ştiu ce este şi cum se prepară laptele de bou.
Istoria spune, că pe vremuri, copiii se dădeau în vânt după acest preparat delicios care se servea cu mămăligă, din boluri de lut şi se mânca cu lingura de lemn.
Ce vă trebuie
4 căni de semințe de dovleac, decojite, un litru de lapte, sare.
Mod de preparare
Laptele se fierbe la foc mic. Seminţele se prăjesc la cuptor şi după aceea se macină până se face o făină fină. Această făină se adaugă în laptele clocotit. Se trage de pe foc, se amestecă până se obţine o pastă groasă, se adaugă sare şi se mai trece vasul pe aragaz sau pe plită, la foc mic, pentru încă 10 minute, învârtind întruna cu o lingură de lemn sau cu o spatulă, scrie site-ul AntenaSatelor.ro.
Se poate mânca cu mămăligă rece sau caldă. Cui îi place, poate adauga deasupra două-trei linguri de dulceaţă, transformându-l într-un deşert simplu şi delicios.
T.S
Citeşte şi:
Reţeta zilei - LUNI: Steluţe de Crăciun
Reţeta zilei - Sâmbătă : Ardei umpluţi
REŢETA ZILEI - VINERI: Bomboane cu nucă de cocos de post! Sunt uşor de făcut şi te vei îndrăgosti de gustul lor