REŢETA ZILEI – MIERCURi: Mâncare de vinete cu năut şi pătrunjel
Publicat pe 01.03.2017 la 15:45 Actualizat pe 01.03.2017 la 15:45
Mâncarea de vinete cu năut şi pătrunjel e o reţetă de fără carne, iar cum suntem în Postul Paştelui, e genială pentru cei care l-au început deja. În plus, această reţetă se pregăteşte foarte repede şi e extrem de gustoasă. Numai bună de făcut atunci când ajungi acasă seara, obosit de la serviciu şi ai poftă de ceva săţios.
Mâncarea de vinete cu năut şi pătrunjel e o reţetă de fără carne, iar cum suntem în Postul Paştelui, e genială pentru cei care l-au început deja. În plus, această reţetă se pregăteşte foarte repede şi e extrem de gustoasă. Numai bună de făcut atunci când ajungi acasă seara, obosit de la serviciu şi ai poftă de ceva săţios.
Ingrediente pentru prepararea vinetelor cu năut şi pătrunjel:
- o conservă de năut;
- 2 vinete;
- 3 roşii;
- 2 căţei usturoi;
- sare, piper;
- ierburi de provence;
- 4 linguri ulei măsline;
- 1 legatură de pătrunjel.
Mod de preparare: Prima dată se taie vinetele cubulețe și se rumenesc în uleiul de măsline. Ulterior, se adaugă usturoiul tăiat feliuțe subțiri și se lasă cât să își elibereze aromele. Nu trebuie lăsat usturoiul să se rumenească, pentru că va deveni amar. Acum e momentul să adaugi roșiile tăiate cubulețe, potrivit caietulcuretete.com. Acestea din urmă se lasă cât să se împrietenească cu vinetele.
Pasul următor e să adaugi năutul din conservă, pe care l-ai scurs în prealabil de zeamă. Acum mai e foarte puţin până la rezultatul final. Şi asta pentru că se lasă să se întrepătrundă aromele. După aceea se dau deoparte și se adaugă pătrunjelul tocat mărunt. Mâncarea de vinete cu năut şi pătrunjel e bună atât fierbinte, cât și rece, chiar de la frigider.
Poftă nebună!
D.D.