REŢETA ZILEI: MIERCURI - Ouă benedict cu spanac şi somon
Publicat pe 18.02.2015 la 16:24 Actualizat pe 18.02.2015 la 16:41
Reţeta de ouă benedict este un mic dejun american, foarte simplu de realizat şi care a căpătat popularitate în întreaga lume. La origini, gustarea era asortată cu bacon şi sos olandez şi s-a dorit a fi cel mai bun mic dejun care să trateze mahmureala, după cum a spus "inventatorul" ei, Lemuel Benedict, un fost broker de pe Wall Street.
Reţeta de ouă benedict este un mic dejun american, foarte simplu de realizat şi care a căpătat popularitate în întreaga lume. La origini, gustarea era asortată cu bacon şi sos olandez şi s-a dorit a fi cel mai bun mic dejun care să trateze mahmureala, după cum a spus "inventatorul" ei, Lemuel Benedict, un fost broker de pe Wall Street.
Odată cu popularitatea reţetei de ouă benedict, ingredientele au început să devină tot mai variate. Portalul culinar.ro ne propune varianta light a acestei gustări, asortată cu somon şi spanac.
Ingrediente:
- 2 porții:
- 4 ouă
- 200 g somon
- 100 g spanac (congelat sau proaspăt)
- 50 g de unt
- 2 chifle
- 2-3 căței de usturoi
- 2 linguri de ulei de măsline
- 3 linguri de oțet
- busuioc
- sare și piper după gust
Mod de preparare:
Tăiați chiflele în două și le puneți la cuptor într-o tavă să se rumenească aproximativ 5-10 minute. Când acestea sunt gata rumenite, le scoateți de la cuptor, le frecați cu cățeii de usturoi, după care intindenti pe fiecare bucată în parte unt.
Spanacul, în funcție sub ce formă îl aveți, congelat sau proaspăt, se sotează în tigaie cu puțin ulei de măsline timp de 5 min.
Pentru a face ouăle ochiuri românești în apă avem nevoie de: o oală mare în care se pune aproximativ 2 litri de apă, puțin ulei și oțet; când apa fierbe se pune cu grijă câte un ou, spargandu-l direct deasupra apei care fierbe, îl lăsăm circa 2-3 minute și când acesta este gata se scoate pe farfurie. Acoperiți farfuria cu un capac, astfel încât ouăle să se mențină calde. Așa se va proceda cu fiecare ou în parte.
Peste jumătățile de chiflă care au fost frecate cu usturoi și unse cu unt, se pune câte o felie de file de somon afumat, apoi 2-3 linguri de spanac sotat, apoi câte un ou a ochi românesc, cum am descris mai sus. Peste ouă se presară sare, piper și busuioc.
Mod de servire
Ouăle Benedict cu somon afumat și spanac se servesc calde, cu busuioc presărat deasupra
Se pot servi și împreună cu felii de lămâie sau ketchup.
Foto: culinar.ro/ A1
Citeste si:
REȚETA ZILEI- JOI: Tocăniță de vită și ciuperci scăldată în vin roșu