REŢETA ZILEI - MIERCURI / Panna cotta cu piure de mango, un desert răcoros, gata în doar câteva minute
Publicat pe 08.06.2016 la 16:05 Actualizat pe 08.06.2016 la 16:29
Vara începe să-şi facă simţită prezenţa din ce în ce mai mult, aşa că îţi propunem să te răsfeţi cu un desert delicios şi anume piure de mango.
Vara începe să-şi facă simţită prezenţa din ce în ce mai mult, aşa că îţi propunem să te răsfeţi cu un desert delicios şi anume piure de mango.
Ai nevoie de:
- 400 ml lapte
- 200 ml smântână dulce
- 2 păstăi de vanilie
- 4 foi gelatină
- 5 linguri zahăr
Mod de preparare:
Laptele se pune la fiert cu smântâna, după care foile de gelatină se pun la înmuiat în apă rece.
Păstăile de vanilie se desfac pe jumătate şi cu vârful unui cuţit se scot seminţele, care se pun în cratiţa de pe foc.
Între timp, se adaugă zahărul şi gelatina stoarsă bine şi se amestecă, pentru a nu se prinde laptele de cratiţă.
După ce a dat de două ori în clocot, se ia de pe foc şi se toarnă în forme cu ajutorul unui polonic.
Desertul se pune la frigider timp de 3-4 ore, după care se pregăteşte piureul de mango. Mai exact, se curăţă un mango şi se taie bucăţi, iar mai apoi se pasează cu benderul împreună cu 2-3 linguriţe de zahăr. Se pune la încălzit piureul 4-5 minute, după care se adăugă 2 foi de gelatină, înmuiate în apă rece şi stoarse bine. Se amestecă bine şi se lasă să se răcească.
Se adaugă peste formele cu panna cotta de vanilie şi se lasă la răcit.
T.F.S