REŢETA ZILEI - miercuri: Parfait de ficat de pui cu sos de roşii
Publicat pe 18.03.2015 la 12:07 Actualizat pe 18.03.2015 la 12:27
Astăzi avem o propunere sofisticată la reţeta zilei: Parfait de ficat de pui cu sos de roşii. Încearc-o şi poţi avea pe masă un preparat care se serveşte în restaurantele de lux.
Astăzi avem o propunere sofisticată la reţeta zilei: Parfait de ficat de pui cu sos de roşii. Încearc-o şi poţi avea pe masă un preparat care se serveşte în restaurantele de lux. Maria Crap, concurentă la "Hell's kitchen- iadul bucătarilor", îţi explică pas cu pas cum se prepară.
Ingrediente:
300 g ficat de pui
100 g de unt
2 oua intregi +1 galbenus
10 cl de smantana de gatit
1 ceapa
2 catei de usturoi
sare, piper
1 lingurita de cafea de 5 spices
Pentru sos:
250 g de rosii in bulion
1 ceapa mica
1 catel de usturoi
10 cl ulei de masline
busuioc proaspat
sare, piper
Mod de preparare :
Curatati usturoiul si ceapa si caliti-le in 50 de g de unt, fara a le colora, adaugati ficatul de pui si caliti impreuna. Apoi se mixeaza totul impreuna cu restul de unt, ouale si smantana, sare, piper si 5 spices. Mixati totul 2 minute, apoi treceti compozitia prin sita. Pregatiti 4 forme de ceramica pe care le ungeti cu unt (pentru a nu se lipi), varsati compozitia si bagati-o la cuptor pentru 35 de minute la 180° (in functie de cuptor), acoperiti cu hartie de aluminiu si fierbeti la bain marie. Verificati mereu, preparatul este perfect cand temperatura interioara este de 70° -75°. Pastrati la cald pentru un starter cald sau bagati la frigider pentru un starter rece. Pentru sosul de rosii: caliti ceapa, usturoiul si rosiile taiate in cuburi cat mai mici in ulei de masline, condimentati dupa gust, iar la sfarsit adaugati busuiocul tocat foarte marunt.