REŢETA ZILEI: Miercuri - Plăcintă cu caramel şi îngheţată! N-ai cum să rezişti tentaţiei
Publicat pe 12.10.2016 la 12:05 Actualizat pe 12.10.2016 la 12:06
Ai poftă de ceva dulce, dar nu îţi place să stai prea mult în bucătărie? Îţi spunem mai jos cum să faci cea mai bună plăcintă cu caramel şi îngheţată.
Ai poftă de ceva dulce, dar nu îţi place să stai prea mult în bucătărie? Îţi spunem mai jos cum să faci cea mai bună plăcintă cu caramel şi îngheţată.
Ai nevoie de:
Pentru aluat
18 bucăţi biscuiţi graham
1/3 ceaşcă unt moale
Pentru cremă
1 kg îngheţată de vanilie
1/4 ceaşcă nuci
6 bucăţi batoane cu ciocolată şi unt de arahide
Pentru sosul de caramel
1 ceaşcă zahăr brun
1/2 ceaşcă frişcă lichidă
4 linguri unt
1 praf sare
1 lingură esenţă vanilie
Mod de preparare:
Făramă biscuiţii şi amestecă-l cu untul topil. Amestecul trebuie presat într-o tavă şi lasă la cuptor pentru cinci minute. Îngheţata trebuie ţinută timp de 15 minute la temperatura camerei, să se topească puţin. Amestecă nucile cu îngheţata, boatoanele cu unt de arahide şi ciocolată, apoi toarnă amestecul peste aluatul de biscuiţi care a fost la cuptor. Pune totul în congelator pentru două ore, asigurându-te că se întăreşte foarte bine. La final amestecă zahărul brun cu frişca lichidă, untul şi sarea, apoi ţine pe flacără medie până fierbe timp de 7 minute. În acelaşi timp amestecă, apoi adaugă vanilia şi lasă să se răcească, conform reteteunica.ro.
R.P.