REŢETA ZILEI - MIERCURI: Plăcintă cu carne de pui, porumb şi mazăre
Publicat pe 29.10.2014 la 16:46 Actualizat pe 29.10.2014 la 16:58
Iarna ne-a cam luat pe nepregătite şi ne-a obligat să ne scoatem ghetuţele şi hainele groase mult mai devreme decât ne-am fi dorit. Dar, dacă vremea este neprietenoasă şi plimbările în aer liber au devenit istorie ne putem consola cu timp petrecut în căldura căminului, cu mâncare gustoasă şi un vin bun. Iată propunerea noastră pentru astăzi:
Iarna ne-a cam luat pe nepregătite şi ne-a obligat să ne scoatem ghetuţele şi hainele groase mult mai devreme decât ne-am fi dorit. Dar, dacă vremea este neprietenoasă şi plimbările în aer liber au devenit istorie ne putem consola cu timp petrecut în căldura căminului, cu mâncare gustoasă şi un vin bun. Iată propunerea noastră pentru astăzi:
Ingrediente:
Făină (3 pah - paharul este de 250 ml)
Praf de copt (3 linguriţe)
Piept de pui 1 buc ( piept fără piele şi oase)
Mazăre verde la conservă (125 g)
Porumb conservat (125 g)
Ceapă albă ( 1 buc)
Usturoi ( 2 buc, adică 2 căţei - sau 1 usturoi verde)
Lapte (250 ml)
Ouă (2 buc)
Ulei de floarea soarelui (10 linguri)
Roşii (4 buc)
Sare (2 linguriţe)
Piper negru (0.25 linguriţe)
Mod de preparare:
Pieptul de pui se spală bine şi se fierbe 30 de min, apoi se scoate din apă şi se lasă să se răcorească.
Dupa ce a fiert pieptul de pui începeţi să faceţi aluatul. Făină se amesteca cu praful de copt ţi 1 linguriţă de sare.
Într-un alt bol se amestecă laptele cu uleiul şi ouăle, se bat bine cu un tel sau furculiţă.
Se adaugă compoziţia de lapte şi ouă în cea de făină, se amestecă bine şi se frământă aluatul.
Aluatul se lasă să se odihnească până pregătim umplutura.
Ceapa se curăţă se spală şi se taie cubuleţe, le fel şi usturoiul. Le puneţi la călit cu ulei într-o tigaie.
Apoi după ce se rumeneşte ceapă un pic se adaugă roşiile tăiate cubuleţe, se amestecă şi se lasă 10-15 min să se patrundă bine.
Apoi adăugaţi pieptul de pui tăiat mărunt, porumbul şi mazărea scurse de apă. Amestecaţi totul bine, potriviţi de sare şi piper şi stingeţi focul. Aceasta va fi umplutura pentru plăcintă.
Aluatul se împarte în 2 părţi egale şi se formează 2 bile.
Apoi se unge cu ulei o tavă de cuptor mai mare (eu am pus hartie de copt), se întinde prima foaie de aluat atât cât să acopere toată suprafaţa tăvii şi să fie nu mai mult de 3-4 mm grosime.
Distribuiti uniform umplutura pe toată suprafaţa plăcintei.
Apoi întindeţi a 2-a foaie de aluat şi acoperiţi umplutura, opţional puteţi s-o ungeţi cu un ou bătut deasupra, dar nu este obligatoriu. Puneţi plăcinta la cuptor la temperatura medie de 180-200 grade.
Lăsaţi la cuptor până se rumeneşte bine, apoi o scoateţi şi cât este fierbinte recomand s-o ungeţi cu un pic de unt, ca să fie mai moale. Dar şi aceasta procedură este opţională, dacă nu aveţi unt lasaţi-o aşa.
O lăsaţi să se răcorească bine şi apoi o portionaţi şi serviţi cu mare poftă :)
Poftă Bună!
Citeşte şi: