REŢETA ZILEI: Miercuri - Prăjitură cu pere şi brânză de vaci! Un desert delicios şi foarte uşor de preparat
Publicat pe 21.09.2016 la 19:35 Actualizat pe 21.09.2016 la 19:37
Ai poftă de ceva dulce, dar nu ai idee ce să mai găteşti? Îţi spunem noi o reţetă foarte simplu de realizat şi extrem de gustoasă.
Ai poftă de ceva dulce, dar nu ai idee ce să mai găteşti? Îţi spunem noi o reţetă foarte simplu de realizat şi extrem de gustoasă.
Ingrediente:
Aluat:
- 375 g făina;
- 185 g zahăr;
- un praf de sare;
- un plic de zahăr vanilat;
- 185 g unt topit.
Umplutura cu pere:
- 1 kg pere curăţate de coajă şi seminţe;
- 7 linguri zahăr;
- o linguriţă scorţişoară.
Crema de brânză:
- 150 g unt moale;
- 125 g zahăr;
- esenţă de pere;
- doua ouă;
- 450 g brânză de vaci;
- un plic de praf de budincă cu gust de vanilie.
Mod de preparare:
Se începe cu umplutura de pere, astfel: perele curățate de coajă și semințe se spăla, se dau pe răzătoarea mare și se călesc împreună cu zahărul până când scad. Se lasă să se răcorească, apoi se amestecă cu o linguriță de scorțișoară.Se da drumul la cuptor pentru a se încălzi. Se pregătește aluatul, amestecând toate ingredientele cu mână până când se obține o compoziție nisipoasă.
Într-o tavă unsă cu unt se pune 3/4 din aluat și se apasă bine cu podul palmei. Se pregătește crema de brânză, astfel: se mixează untul moale până când devine cremos, apoi se adaugă zahărul și esența de pere. se mixează, apoi se încorporează ouăle, unul câte unul, după care se adaugă brânză și praful de budincă și se omogenizează. Peste aluatul din tavă se adaugă umplutura de pere, apoi cremă de brânză, iar la final aluatul rămas, presărându-l pe deasupra. Se introduce tavă la cuptor până când prăjitura se rumenește frumos, conform bucataras.ro.
Poftă bună!
R.P.