REŢETA ZILEI - Miercuri: Prăjitură cu smochine şi cremă de ciocolată
Publicat pe 07.12.2016 la 14:10 Actualizat pe 07.12.2016 la 14:53
Pentru astăzi v-am pregătit o reţetă de prăjitură delicioasă. Cu siguranţă după ce o veţi prepara o dată nu vă veţi mai putea opri din mâncat.
Pentru astăzi v-am pregătit o reţetă de prăjitură delicioasă. Cu siguranţă după ce o veţi prepara o dată nu vă veţi mai putea opri din mâncat.
INGREDIENTE:
Blat (tavă de 20x30 cm):
- 4 ouă
- 5 linguri zahar
- 4 linguri făină
- 3 linguri ulei
- 1 linguriţă praf de copt
- Sare
- Vanilie
- Coajă de lamâie
Sirop:
- Zeamă de la o lamâie
- 100 g zahar
- 150 ml apă
Cremă de ciocolată cu alune:
- 300 g cremă de ciocolată (oricare din comerţ)
- 200 g smântâna 30% grasime
- 150 g mascarpone
Pentru ornat:
- 300 g smântâna 30% grasime
- 1 lingură miere de albine
- 100 g mascarpone
- 1 plic întăritor frişcă (în cazul în care este nevoie)
Smochine
MOD DE PREPARARE:
Pentru a face blatul trebuie să separăm albuşul de gălbenuş. Albuşurile se mixează cu un praf de sare, iar când spuma devine fermă se adaugă treptat zahărul şi vanilia.
Gălbenuşurile se amestecă cu uleiul, apoi se adaugă peste spuma de albuşuri. Praful de copt se amestecă cu făina. Compoziţia se pune într-o tavă cu care a fost pusă hârtie de copt. Prăjitura se bagă 20 de minute la cuptor la 180 grade.
Pentru sirop trebuie să se fiarbă toate ingredientele şi lăsate la răcit. Crema de ciocolată se amestecă împreună cu smântana şi crema de mascarpone.
După ce se răceşte blatul se taie în două pe lungime. Se însiropează blatul foarte bine şi apoi se adaugă crema de ciocolată. Prăjitura se va orna cu frişcă şi smochine. Se lasă la frigider până se întăreşte crema şi apoi se poate servi.
Sursa: bucataras.ro
D.S.