REŢETA ZILEI - MIERCURI : Prajitură pufoasă cu budincă. Un deliciu!
Publicat pe 23.11.2016 la 11:39 Actualizat pe 23.11.2016 la 11:39
Prăjiturile sunt preferate de majoritatea persoanelor. Nu există persoană care să nu poftescă la un dulce care arată foarte bine şi se topeşte în gură. Prăjitura cu budincă îmbină foarte multe arome şi este un adevărat deliciu.
Prăjiturile sunt preferate de majoritatea persoanelor. Nu există persoană care să nu poftescă la un dulce care arată foarte bine şi se topeşte în gură. Prăjitura cu budincă îmbină foarte multe arome şi este un adevărat deliciu.
Dacă ţi-am făcut poftă, îţi vom arăta de ce ingrediente ai nevoie şi cum trebuie să procedezi pentru a prepara acest desert, potrivit gustos.ro.
Ingrediente:
Pentru blat:
•4 ouă
•1/2 cană zahăr
•1 praf de copt
•2 linguri cacao
•8 linguri făină
Pentru cremă:
•2 plicuri budincă de caramel
•6 linguri zahăr
•800 ml lapte
•100 g margarină la temperatura camerei
Pentru sirop:
•1/2 cană apă
•4 linguri zahăr
•esenţă de rom
Mod de preparare:
Bate albuşurile spumă împreună cu zahărul. Adaugă gălbenuşurile şi cacaoa şi amestecă bine. Adaugă apoi şi făina amestecată cu praful de copt. Pune întreaga compoziţie într-o tavă şi coace 20 de minute la foc mediu spre mic.
Pentru prepararea cremei trebuie să amesteci budinca cu câteva linguri de lapte şi zahărul. Restul de lapte pune-l la fiert cu margarina şi când începe să clocoteasca adaugă budinca, ţine puţin pe foc şi amestecă bine până se îngroaşă. Compoziţia trebuie dată la frigider o jumătate de oră.
Siropul este foarte uşor de realizat. Pune ingredientele pe foc şi fierbe-le până se topeşte zahărul. Însiropează blatul cu siropul obţinut şi deasupra pune budinca.
Poftă bună!
B.H.