REŢETA ZILEI - MIERCURI: Ruladă şi minitarte cu cremă de zmeură
Publicat pe 29.07.2015 la 16:51 Actualizat pe 29.07.2015 la 17:06
O reţetă delicioasă pe care o puteţi savura alături de cei dragi. O delicatesă pe care o poate prepara oricine. Aşadar, poftiţi la masă: ruladă şi minitarte cu cremă de zmeură.
O reţetă delicioasă pe care o puteţi savura alături de cei dragi. O delicatesă pe care o poate prepara oricine. Aşadar, poftiţi la masă: ruladă şi minitarte cu cremă de zmeură.
INGREDIENTE
Ingredienşte rulada:
3 oua
100 g Green Sugar (sau 90 g zahar tos)
120 g faina
1 lingura ulei
5 g praf de copt
Sare
24 coji minitarte
Ingrediente crema de zmeura:
400 g zmeura+ 2 linguri Green Sugar
250 g mascarpone+ 1 lingura Green Sugar
100 g ciocolata alba
300 ml smântâna pentru frisca
3 foi gelatina = 5 g
Zeama de lamâie
Iar pentru decor puteţi folosi 100 ml smântână pentru frişcă, zmeură şi coacaze roşii
MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă şi minitarte cu cremă de zmeură:
Pentru început, pregătiţi rulada, după care mixaţi ouăle cu zahărul până s-au deschis la culoare şi şi-au dublat volumul, iar apoi adăugaţi făină amestecată cu praful de copt şi sarea, după care o încorporaţi uşor cu un tel.
La final, adăugaţi uleiul, iar apoi puneţi compoziţia într-o tavă de 38x25 cm, tapetată cu hârtie de copt. Am pus la cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute.
Scoateţi tava şi răsturnaţi foaia pe altă hârtie de copt, după care îndepărtaţi hârtia pe care s-a copt, iar apoi rulaţi-o împreună cu hârtia. Apoi o lăsaţi la final. Pregătiţi crema
Zmeura o puteţi amesteca cu zahărul, o ouneţi la foc să dea un clocot, apoi o treceţi prin sită să-i îndepartaţi seminţele.
O puneţi apoi pe foc şi o lăsaţi să fiarbă până a prins consistentă, după care o lăsaţi să se răcească.
Când a fost usor calduţă încălziţi gelatina la microunde şi o puneţi peste ea. Se poate pune gelatina (scursă de apa) direct în zmeura să se dizolve.
Frişca o mixaţi (eu nu am adaugat zahar) şi o lasaţi deoparte. Foile de gelatină le lăsaţi la hidratat în apa rece. Ciocolata albă o topiţi pe baie de aburi.
Mixaţi mascarponele cu zahărul (Green Sugar) şi adăugaţi câte-o lingură de ciocolată, iar apoi puneţi jeleul de zmeură şi la final frişca.
Puneţi crema la frigider jumătate de oră, desfaceţi foaia de ruladă, puneţi crema şi rulaţi la loc.
Decoraţi cu frisca, cremă ,zmeură şi coacăze roşii. Umpleţi cu cremă şi minitartele. Le puneţi iar la frigider până ce se întăreşte crema şi se poate tăia.
Poftă bună !!!!
Sursa: bucătăraş.ro