REŢETA ZILEI - MIERCURI / Salată de caracatiţă, un preparat cu parfum mediteranean, extrem de gustos
Publicat pe 20.04.2016 la 15:37 Actualizat pe 20.04.2016 la 15:41
Dacă ai chef să încerci un preparat nou şi delicios, cu parfum mediteranean, încearcă o salată recomandată de Nicolae Tand. Ingredientul principal: caracatiţa.
Dacă ai chef să încerci un preparat nou şi delicios, cu parfum mediteranean, încearcă o salată recomandată de Nicolae Tand. Ingredientul principal: caracatiţa.
Ai nevoie de:
- 500 g caracatiţa
- sare
- piper
- oţet
- 300 g roşii
- 500 g salată eisberg
- 1 ceapă roşie
- chivas
- Pentru dressing:
- 6 linguri ulei de măsline
- 2 linguri oţet balsamic
- 1 lingură ulei cu trufe
- sare
- piper
Mod de preparare
Caracatiţa se fierbe în apă cu sare şi oţet timp de o oră, după care se adaugă două foi de dafin pentru un plus de aromă.
Între timp se pregătesc restul ingredientelor. Mai exact, se aşează frunzele de chivas pe un blat şi se toacă mărunt şi cât de uniform se poate, iar mai apoi se curăţă şi se toacă mărunt ceapa.
Roşiile se decojesc şi se toacă în cuburi mici.Caracatiţa fiartă şi scursă bine se trage uşor la tigaie în puţin ulei de măsline, apoi se transferă pe prosoape absorbante până când sunt pregătite platourile pentru servire.
Salata eisberg se aşează în farfurii şi imediat se pune caracatiţa, apoi roşiile tocate în cuburi. Evident, apoi se presară chivasul şi ceapa roşie, tocate mărunt.
Se adaugă dressingul preparat prin amestecarea uleiului de măsline cu oţetul balsamic, uleiul cu trufe, sare şi piper după gust şi se amestecă uşor ingredientele.
Tips: Caracatiţa trebuie pregătită în uleiul de măsline, exact înainte de servire, pentru a o pune caldă peste restul ingredientelor, astfel încât sucul lăsat de ea să dea un gust şi o aromă deosebite, salatei noastre.
Sursa: nicolaitand
Citeşte şi: