REŢETA ZILEI: Miercuri - Salată de sfeclă roşie cu hrean pentru iarnă! N-ai cum să greşeşti dacă urmezi aceşti paşi
Publicat pe 19.10.2016 la 16:42 Actualizat pe 19.10.2016 la 16:43
Te pregăteşti pentru iarnă? Sigur nu ştiai de această reţetă simplă de salată de sfeclă roşie cu hrean. Se prepară rapid şi cu siguranţă te vei bucura din plin de ea peste câteva luni.
Te pregăteşti pentru iarnă? Sigur nu ştiai de această reţetă simplă de salată de sfeclă roşie cu hrean. Se prepară rapid şi cu siguranţă te vei bucura din plin de ea peste câteva luni.
Ai nevoie de:
- 5 kg sfeclă roşie
- 2 bucăţi de hrean
- 250 ml oţet
- 500 ml apă
- 5 linguri de zahăr
- 3 linguriţe de sare
- 4-5 linguriţe de seminţe de chimen
- o linguriţă de piper negru boabe
Uite cum se prepară tot:
Alegeţi sfecla roşie, de preferinţă rotundă. Spălaţi-o bine şi puneţi-o la fiert în apă rece, cât să o acopere, adăugând dacă este cazul apă fierbinte, astfel încât pe timpul fierberii sfecla să fie în permanenţă acoperită cu apă.
Ca să vă daţi seama dacă sfecla este făcută o puteţi încerca cu o furculiţă, trebuie să intre uşor în ea. Lăsaţi-o în apă pentru 24 de ore. Radeţi hreanul pe răzătoare, apoi scurgeţi şi curăţaţi de coajă sfecla. Tăiaţi-o cubuleţe. Aşezaţi-o în borcane în straturi, presăraţi hrean pe fiecare strat. Puteţi adăuga şi câteva seminţe de chimen.
Puneţi apa cu chimenul la fiert, alături de sare, zahăr, piper şi oţet. După fierbere, lăsaţi să se răcească, apoi turnaţi peste sfeclă şi hrean, conform retetelebunicii.ro.
R.P.