REŢETA ZILEI - MIERCURI: Vinete cu năut şi pătrunjel, reţetă de post
Publicat pe 09.11.2016 la 14:10 Actualizat pe 09.11.2016 la 14:21
Vinetele cu năut şi pătrunjel sun o alegere delicioasă în zilele de post. Este foarte uşor de preparat şi reprezintă soluţia perfectă pentru o seară în care vii obosit de la muncă şi doreşti ceva gustos şi săţios, conform caietulcuretete.com
Vinetele cu năut şi pătrunjel sun o alegere delicioasă în zilele de post. Este foarte uşor de preparat şi reprezintă soluţia perfectă pentru o seară în care vii obosit de la muncă şi doreşti ceva gustos şi săţios, conform caietulcuretete.com
Reţeta este foarte simplă şi se folosesc puţine ingrediente, fiind şi o masă ieftină!
Ingrediente:
2 vinete
1 conservă cu năut
3 roşii
sare şi piper
3 căţei de usturoi
ierburi de provence
1 legătură pătrunjel
4 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Se taie vinetele cubuleţe şi se rumenesc în uleiul de măsline. Se adaugă usuroiul tăiat în feliuţe subţiri şi se lasă puţin, înainte de a se rumeni.
Roşiile se adaugă în compoziţie, ăiete cubuleţe şi se amesecă împreună cu vinetele. După aceea, urmează adăugarea năutului, scurs de zeamă.
Se lasă la gătit, amestecând din când în când, apoi se pune deopare şi se adaugă pătrunjelul mărunţit.
Poftă bună!
S.O.