REȚETA ZILEI: Parfait cu iaurt și căpșune, un desert ideal pentru masa de Paști
Publicat pe 02.04.2018 la 11:47 Actualizat pe 02.04.2018 la 11:53
Căpșunele au început să apară pe tarabele din piață și dacă ești puțin inventiv, poți face numeroase deserturi cu acest fruct delicios.
Căpșunele au început să apară pe tarabele din piață și dacă ești puțin inventiv, poți face numeroase deserturi cu acest fruct delicios.
Dacă nu ai prea mult timp de zăbovit prin bucătărie, acest parfait cu căpșune se face rapid, nu ai nevoie de cuptor și toată familia se va linge pe degete.
Ingrediente:
- 500 de grame de căpșune proapsete
- o lingură cu oțet
- o jumătate de cană cu apă
- o jumătate de cană de zahăr brun
- sare
- două iaurturi degresate
- fulgi de ovăz
Mod de preparare:Pune în tigaie oțetul, apa, sarea și zahărul. După ce speli căpșunele, pune-le într-un recipient îngust. După ce zahărul și sarea s-au topit în tigaie, toarnă lichidul peste căpșune și pune recipientul la frigider. Parfaitul de iaurt se face din câteva căpșune pisate și iaurt. Scoate recipientul cu căpșune din frigider apoi toarnă amestecul de iaurt, apoi un strat de fulgi de ovăz și tot așa, până se umple. Se lasă la frigider timp de două ore, apoi este numai bun de servit. Poftă bună!
Dacă vrei să fii la curent cu cele mai importante ştiri, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.C.