REŢETA ZILEI: Pască delicioasă fără aluat! E simplu de făcut chiar şi de o începătoare
Publicat pe 11.04.2017 la 11:35 Actualizat pe 11.04.2017 la 12:24
Dacă vreţi să vă surprindeţi familia şi prietenii de sărbători cu o altfel de pască, vă recomandăm varianta fără aluat. Rapidă şi extrem de gustoasă, aceasta are ca ingredient principal brânza dulce, dar şi stafidele.
Dacă vreţi să aveţi parte de preparate delicioase pe masa de Paşte, vă recomandăm pasca în varianta fără aluat. Rapidă şi extrem de gustoasă, aceasta are ca ingredient principal brânza dulce, dar şi stafidele.
INGREDIENTE:
- 5 ouă
- 10 linguri zahăr
- 750 grame brânză dulce
- 250 grame de smântână
- 100 grame stafide înmuiate în apă călduţă
- 1 fiolă esenţă de rom
- 2 fiole esenţă de vanilie coaja rasă de la o lămâie
- 3 linguri făină
- jumătate de pachet de unt unt
- 3 linguri de lapte praf.
MOD DE PREPARARE:
Pentru pasca fără aluat, înainte de toate, trebuie să mixăm gălbenuşurile împreună cu zahărul, brânza dulce, smântâna, coaja rasă de lămâie, untul topit, laptele praf şi esenţa de vanilie. Trebuie să adăugăm apoi stafidele scurse, la fel şi coaja de lămâie.
Apoi trebuie să cernem făina peste compoziţia de brânză şi o încorporăm , amestecând tot cu lingura. La final adăugăm albuşurile bătute spumă cu un praf de sare. Omogenizăm şi întindem compoziţia într-o formă rotundă.
După acest pas trebuie să băgăm pasca la cuptor, la 180 de grade Celsius, timp de o oră. Reţeta de pască fără aluat a fost făcută de mama Ralucăi Dumitru la "Star Matinal", chiar astăzi.
Poftă bună!
C.P.