REŢETA ZILEI: Prăjitura "Al şaptelea cer"! Simplu, rapid şi delicios
Publicat pe 02.10.2014 la 16:25 Actualizat pe 02.10.2014 la 16:48
Prăjitura "Al şaptelea cer" este un preparat rapid şi simplu şi poate fi preparat chiar de tine în bucătătia de acasă. Mai mult, gustul ei este unul delicios şi cu siguranţă îţi vei surprinde prietenii într-un mod plăcut.
Prăjitura "Al şaptelea cer" este un preparat rapid şi simplu şi poate fi preparat chiar de tine în bucătătia de acasă. Mai mult, gustul ei este unul delicios şi cu siguranţă îţi vei surprinde prietenii într-un mod plăcut.
Timp de preparare: 60 minute
Număr de porţii: 30
Ingrediente:
► 10 ouă
► 450g zahăr
► 5 linguri de cacao
► 1 pachet de unt
► 200g nucă de cocos
► 200g nucă măcinată
► 2 foi de napolitană
Mod de preparare:
Se bat 5 albuşuri cu 150g de zahăr. După ce s-au bătut bine şi au aspect de spumă, se adaugă 200g de nucă măcinată. Compoziţia obţinută se întinde pe o foaie de napolitană şi se coace în cuptorul bine încins. Când se rumeneşte poate fi scoasă.
La fel se procedează şi cu celelalte 5 albuşuri la care se adaugă nuca de cocos. Se întinde pe cealaltă foaie de napolitană şi la fel se coace şi aceasta.
Crema:
Cele 10 gălbenuşuri se amestecă cu zahărul şi cu cele 5 linguri de cacao. Totul se pune la bain-marine. După ce compoziţia se răceşte, se adaugă untul. Se amestecă până ce untul se topeşte şi se omogenizează. Crema se pune între cele două foi.
L.F.
Citeşte şi: