REŢETA ZILEI: Vineri - Quiche cu ton, roşii deshidratate şi sparanghel
Publicat pe 09.09.2016 la 15:40 Actualizat pe 09.09.2016 la 15:43
Ţi-e foame, dar nu vrei să stai prea mult în bucătărie ca să găteşti? Îţi spunem noi mai jos o reţetă simplă şi foarte gustoasă!
Ţi-e foame, dar nu vrei să stai prea mult în bucătărie ca să găteşti? Îţi spunem noi mai jos o reţetă simplă şi foarte gustoasă!
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 100g unt rece;
- 200g făină;
- 5 linguri de apă;
- 4-5 roşii deshidratate;
- sare.
Pentru umplutura:
- 3 ouă; 2 linguri smântână grasă;
- 80g brânză;
- o conservă ton bucăţi;
- 3-4 roşii deshidratate;
- 8 buc sparanghel la borcan;
- cateva fire de chives (cepşoara);
- 2 buc inimi anghinare;
- sare şi piper.
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă făina cu sarea şi untul tăiat cubuleţe. Se frământă cu degetele, până se amestecă, apoi se adaugă apă şi roşiile deshidratate, tăiate mărunt. Se formează o bilă din aluat şi se pune la frigider, pentru o oră. Se scoate aluatul din frigider, se întinde, în formă rotundă, pe masa tapetată cu făină, apoi se aşează într-o forma de tartă şi se bagă la cuptorul preîncalzit, 20 minute.
Între timp, se pregăteşte umplutură. Se bat ouăle cu brânza rasă, sare şi piper. Se adaugă smântâna, tonul scurs bine, cepşoara şi rosiile deshidratate, tăiate marunt. Umplutura se toarnă în tavă, se pune sparanghel şi inimi de anghinare tăiate pe jumătate deasupra şi se bagă la cuptor pentru înca 20 minute, conform bucataras.ro.
R.P.