REȚETA ZILEI: Ruleta rusească de 1 aprilie! Profiterol cu cremă, din care unul plin cu wasabi!
Publicat pe 01.04.2017 la 20:33 Actualizat pe 01.04.2017 la 21:47
Dacă e 1 aprilie, să fie o zi plină de farse, nu? Dacă nu ai apucat să îți păcălești prietenii, iată o glumă "delicioasă", plină de wasabi, prin care sigur de vor ține minte. Rețeta este foarte simplă, așa cum a pregătit-o buzzfeed.com.
Dacă e 1 aprilie, să fie o zi plină de farse, nu? Dacă nu ai apucat să îți păcălești prietenii, iată o glumă "delicioasă", plină de wasabi, prin care sigur de vor ține minte. Rețeta este foarte simplă, așa cum a pregătit-o buzzfeed.com.
Aluat:
1/2 cană de unt
2/3 cană de apă
un praf de sare
3/4 cană de făină
3 ouă
Cremă:
1 cană de lapte
1/2 cană de zahăr
2 gălbenușuri de ou
1 lingură și jumătate de făină
1 cană de frișcă bătută
2 linguri de zahăr pudră
Wasabi
Ciocolată topită
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 190˚C.
Într-o oală medie, adaugă untul, apa și sarea și pornește focul la nivel mediu. Lasă untul să se topească și adu conținutul la fierbere. Atunci, dă focul mai mic și adaugă făina. Folosește o lingură de lemn pentru a-ți fi mai ușor să amesteci.
Continută amestecarea timp de 2 minute. Conținutul trebuie să se transforme într-o bilă și să se desprindă ușor de oală. Ia amestecul de pe și lasă-l timp de 5 minute la răcire. Adaugă cele 3 ouă în aceeași oală și amestecă bine, până când compoziția devine moale.
Ia aluatul și adaugă-l într-o punguță de plastic cu capăt special, așa ca în imagini, apoi formează cu ajutorul ei mai multe bile. Modelează-le cu degetele, cu puțină apă. Adaugă-le la cuptor epntru 20 de minute.
Apoi, fără a deschide cuptorul, dă temperatura mai încet, la 180 de grame și mai lasă-le timp de 15 minute. Oprește cuptorul, dar mai lasă tava înăuntru pentru 10 minute.
După ce le scoți de la cuptor, cu ajutorul unui cuțit, fă un "X" pe spatele bilelor, prin care vei adăuga umplutura.
Într-un bol mediu, amestecă gălbenușurile, zahărul, făina și laptele, apoi adaugă la microunde pentru 4 minute, amestecând la fiecare minut. După ce ai scos bolul, acoperă-l cu o folie de plastic. Răcește compoziția la frigider, cam 30 de minute.
Într-un alt bol mediu, ocupă-te de frișca bătută, până se face moale. Combină cu crema și amestecă, urmând să adaugi compoziția într-o punguță de plastic cu capăt special.
Adaugă crema în fiecare biluță de aluat, cu excepția uneia. Aceea va fi umplută cu wasabi. Acoperă toate biluțele cu ciocolată topită.
Asta e tot! Spune-le dacă prietenul tău a căzut în plasă!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
S.O.