REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Brioşe în formă de bulgăre de zăpadă
Publicat pe 19.12.2015 la 14:45 Actualizat pe 19.12.2015 la 15:23
Vrei să mănânci ceva dulce? Noi îţi recomandăm un desert de iarnă: brioşe sub formă de bulgăre de zăpadă. Sunt delicioase şi nu sunt greu de preparat.
Vrei să mănânci ceva dulce? Noi îţi recomandăm un desert de iarnă: brioşe sub formă de bulgăre de zăpadă. Sunt delicioase şi nu sunt greu de preparat.
Ingrediente:
- 425g conservă de ananas în suc;
- 200g făină;
- 1 linguriță praf de copt;
- 85g zahăr tos brun;
- 50g fulgi de cocos;
- 2 ouă;
- 85g unt, topit;
- 150g iaurt natural;
- 175g morcov râs.
- 50g cremă de cocos;
- zeamă de ananas din conservă;
- 100g zahăr pudră;
- 50g fulgi de cocos;
- glazură portocalie pentru decor.
Mod de preparare:
Încălzește cuptorul la 200ºC și așază 12 hârtii pentru brioșe într-o tavă. Se scurge ananasul, păstrând zeama, apoi se pasează cu o furculița. Amestecă ingredientele uscate într-un bol mare. Se bat ouăle împreună cu untul topit și iaurtul și se toarnă în bol, împreună cu morcovul și ananasul. Se amestecă rapid, apoi se pune compoziția în formele de brioșe și se coc 18 minute, până când cresc și devin aurii. în acest stadiu, pot fi congelate până la o lună, potrivit a1.ro.
REŢETA ZILEI - MARŢI: Brioșe Rudolph, un desert deosebit pentru Crăciun special pentru cei mici
Pentru decor, amestecă crema de cocos cu 5 linguri de suc de ananas și se adaugă zahărul pudră. Se pun fulgii de cocos pe o farfurie sau pe o tavă. Se scot brioșele din hârtie și se pun pe un platou. Se toarnă glazură peste ele, acoperindu-le complet, apoi se trec prin cocos. Se lasă să se usuce câteva minute. Cu ajutorul unui șpriț, se schițează câte un morcov cu glazură portocalie pe fiecare brioșă.
A.B.
Foto: recipes100.com
Citeşte şi: