REŢETA ZILEI - Sâmbătă: Budincă de gutui cu fistic
Publicat pe 22.11.2014 la 16:46 Actualizat pe 22.11.2014 la 19:11
Sezonul rece este momentul în care putem să ne bucurăm din plin de timpul petrecut în casă alături de prieteni şi familie. Astfel, ne-am gândit să vă propunem un desert rapid, delicios şi sănătos cu care să vă răsfăţaţi împreună cu oamenii dragi vouă: budincă de gutui cu fistic.
Sezonul rece este momentul în care putem să ne bucurăm din plin de timpul petrecut în casă alături de prieteni şi familie. Astfel, ne-am gândit să vă propunem un desert rapid, delicios şi sănătos cu care să vă răsfăţaţi împreună cu oamenii dragi vouă: budincă de gutui cu fistic.
Ingrediente:
►3-4 gutui potrivite
►6 foi gelatină
►175 g zahăr tos
►800 ml apă
►zeama şi coaja de la 1-2 lămâi
►un plic zahăr vanilat
►un praf anason
►un praf scorţişoară
►250 g fistic prăjit
Mod de preparare:
După ce spălăm gutuile şi le tăiem bucăţele, presărăm peste ele zahăr, zahăr vanilinat, scorţişoară, anason, cojă şi zeamă de lămâie.
Apoi, punem foile de gelatină la înmuiat în apă rece. Peste gutui se toarnă 800 de ml de apă rece, după care se pun să firabă la foc mic. Se amestecă încontinuu şi după ce au început să s înmoaie se dau la deoparte şi se paseayă cu blenderul.
Se scurge gelatina de apă, după care se adaugă piureul de fructe. Se toarnă compoziţia de gutui în forme.
La final, se mărunţesc sâmburii de fistic, se resară deasupra şi se lasă să se răcească.
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - VINERI: Bomboane păianjen cu ciocolată! Ideale pentru noaptea de Halloween!
A.E.D.