REŢETA ZILEI – SÂMBĂTĂ: Ciorbă de ciuperci pleurotus
Publicat pe 18.02.2017 la 23:15 Actualizat pe 19.02.2017 la 00:08
Ciorba de ciuperci pleurotus e un fel de ciorbă raw de burtă, dar "fără burtă". Rezultatul a e unul extraordinar atât din punct de vedere estetic, dar şi la gust. În plus, după ce se fierb ciupercile pleurotus, ele chiar arată și au o consistență asemănătoare cu burta.
Ciorba de ciuperci pleurotus e un fel de ciorbă raw de burtă, dar "fără burtă". Rezultatul a e unul extraordinar atât din punct de vedere estetic, dar şi la gust. În plus, după ce se fierb ciupercile pleurotus, ele chiar arată și au o consistență asemănătoare cu burta.
Ca să prepari ciorba de ciuperci pleurotus ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 500 g ciuperci pleurotus
- 4-5 căței de usturoi
- o ceapă mare
- 2 morcovi
- 2 linguri ulei de măsline
- 1-2 gogoșari murați (opțional)
- zeama de la o lămâie
- 2 litri lapte de caju (pentru a-l prepara aveți nevoie de 100 g caju crud și apă)
Mod de preparare: Prima dată se dau pe pe răzătoare ceapa, morcovii, pe care le înăbuşeşti în puțină apă împreună cu ciupercile. Când au fost aproape gata ciupercile, se adaugă usturoiul pisat și gogoșarii tăiați fașii, potrivit izabelapanescu.ro. În acest timp se prepară laptele de caju: pui în blender alunele de caju cu aproximativ jumătate de litru de apă (ideal ar fi să hidratați mai întâi alunele de caju, adică să le lăsați în apă cel puțin 2-3 ore), am mixat, iar apoi le strecuraţi ca să separaţi laptele de pulpă. Ulterior, se adaugă și restul apei, plus laptele și zeama de lămâie peste legumele înăbușite.
Ciorba de ciuperci se savurează alături de un ardei iute. Poftă nebună!
D.D.