REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Ciorbă de pui cum mâncai numai la bunica
Publicat pe 12.11.2016 la 14:50 Actualizat pe 12.11.2016 la 20:03
Cine nu are câteodată pofta e o ciorbă "ca la bunica"? De gustul actru, puiul bine făcut şi mai ales acel miros care se întinde pe casa scării. Aceasta este ciorba de care ţi-a fost dor!
Cine nu are câteodată pofta e o ciorbă "ca la bunica"? De gustul acru, puiul bine făcut şi mai ales acel miros care se întinde pe casa scării. Aceasta este ciorba de care ţi-a fost dor!
Aceasta este cea mai bună ciorbă pe care o vei mânca! Deşi durează puţin mai mult, este delicioasă şi merită fiecare minut.
Ingrediente:
2 roşii
1 gălbenuş de ou
1 morcov
1 ceapă
2 cozi de ceapă verde
2 linguri de smântână
1 rădăcină de pătrunjel
1 pui, mărime mijlocie
3 linguri de orez
zarzavat cu roşii din cămară
1 litru de borş
sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Se pune o oală cu 1,5 litri de apă pe foc, iar înăuntru punem la fiert un morcov, rădăcina de pătrunjel şi o ceapă tăiată mărunt. Când zarzavatul fierbe, adăugaţi puiul tăiat în bucăţi, cu tot cu gheare, cap, pipotă şi ficat.
Se adaugă sare şi se va lua o spumieră din inox pentru a lua spuma de la suprafaţă. Se va băga orezul spălat şi ales, borşul fiert separat, cozile de ceapă verde, pătrunjel tăiat fin, mărar, roşiile bucăţele şi zarzavatul de ciorbă la borcan.
Înainte de servire, se drege în castron nu gălbenuş de ou şi o lingură de smântână. Poftă bună!
S.O.